„Oppo“ pasiekė svarbų susitarimą su „Ericsson“: pasirašyta bendradarbiavimo sutartis dėl 5G patentų kryžminio licencijavimo

Lukas Snarskis

2024-07-16, 16:35

0 komentarų

„Oppo“ per pastaruosius metus turėjo nemažai problemų, kurios susijusios su kitų bendrovių patentų pažeidimais. Dar 2023 metais šio gamintojo išmanieji telefonai buvo pašalinti iš Vokietijos rinkos, tačiau pastaruoju metu situacija gerėja, o tai liudija ir naujas susitarimas.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Oppo“ pasiekė svarbų susitarimą su „Ericsson“: pasirašyta bendradarbiavimo sutartis dėl 5G patentų kryžminio licencijavimo

Kinijos bendrovė „Oppo“ šiandien pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Ericsson“ dėl 5G patentų kryžminio licencijavimo. Pagal šį susitarimą „Oppo“ mokės autorinį atlyginimą už 5G technologijų naudojimą savo būsimuose įrenginiuose, o partneriai dirbs įrenginių testavimo ir rinkodaros srityse.

„Oppo“ vyriausiasis intelektinės nuosavybės pareigūnas Feng Ying sakė, kad šis bendradarbiavimas yra dar vienas bendrovės žingsnis siekiant sukurti ilgalaikį sveiką intelektinės nuosavybės portfelį bei padės išspręsti su tuo susijusiu ginčus, pasitelkiant draugiškas derybas ir abipuse pagarba.

„Ericsson“ atstovų teigimu, licencinė sutartis, pagal kurią mokamas autorinis atlyginimas, leis įrangos gamintojui toliau investuoti į pagrindines ryšių technologijas.

Šis pranešimas pasirodė praėjus keliems mėnesiams po to, kai „Oppo“ ir „Nokia“ išsprendė ginčą dėl 5G patentų. Šiuo metu vyksta esamų partnerystės sutarčių persirašymo laikotarpis, nes „Nokia“ jau pratęsė partnerystę su „Samsung“, „Honor“ ir „Apple“ dėl įrenginių, naudojančių naujos kartos korinio ryšio technologiją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas