Prasidėjo svarbiausias Lietuvos kosmoso ekosistemos renginys „Vilnius Space Days 2024“: sostinėje – ir pasaulinio žaidėjo OHB SE atstovai

Pranešimas spaudai

2024-05-16, 07:15

0 komentarų

Vakar, gegužės 15-ąją, sostinėje vyko bene svarbiausias šalies kosmoso industrijos renginys „Vilnius Space Days 2024“. Antrus metus organizuojamoje konferencijoje, skirtoje skatinti tarptautines partnerystes, susibūrė šalies kosmoso elitas ir žinomiausios pasaulio organizacijos.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Prasidėjo svarbiausias Lietuvos kosmoso ekosistemos renginys „Vilnius Space Days 2024“: sostinėje – ir pasaulinio žaidėjo OHB SE atstovai

Tarp jų – didžiojo Europos sistemų integratoriaus OHB SE koncerno atstovai bei kosmoso industrijos įmonės „Alter Technologies at TUV Nord“ atstovas.

„Kosmoso technologijų vystymas gerina visų kasdienį gyvenimą – tiek užtikrinant mūsų saugumą stebint valstybės sienas, tiek planuojant miestų transporto srautus, kad išvengtume spūsčių. Sektoriaus potencialas milžiniškas, todėl išsikėlėme aukštą tikslą – iki 2027 m. išauginti kosmoso sektorių 10 kartų, tai yra, iki 1 proc. BVP“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Vilnius Space Days 2024“ organizuojančios Inovacijų agentūros „Space Hub LT“ grupės vadovė Eglė Elena Šataitė teigia, kad renginio dalyviai galės užmegzti tarptautines partnerystes, susipažinti su kosmoso sektoriaus tendencijomis, jo kuriamomis inovacijomis ir atliekamais tyrimais.

„Tarptautiškumo elementas šiame renginyje yra pats svarbiausias. Siekiame, kad Lietuvos kosmoso industrija būtų labiau žinoma ne tik Europos, bet ir viso pasaulio lygmeniu. Mums svarbu, kad įmonės ir mokslo institucijos galėtų užmegzti tarptautinius kontaktus, bendradarbiauti su kitomis pramonės dalyvėmis, atskleisti šalies kosmoso ekosistemos potencialą ir parodyti, kokius unikalius sprendimus kuriame šalyje, kuri prie Europos kosmoso šeimos prisijungė vos prieš trejus metus“, – dalijasi Inovacijų agentūros ekspertė.

Diskusijos, verslo forumas ir B2B susitikimai

Viena iš renginio diskusijų – apie įvairių sektorių veiklų integraciją kosmoso srityje. Savo sėkmės istorijomis dalinasi tokie šalies kosmoso ekosistemos lyderiai kaip „Kongsberg Nanoavionics“, „Astrolight Space“, „BlackSwan Space“, „Lidaris“, „Delta Biosciences“ ir „Sensmetry“.

Antrosios diskusijos tema skirta aptarti palydovinių Žemės stebėjimo duomenų atveriamas galimybes ir jų pritaikymą viešajame sektoriuje. Jos dalyviai – Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovai ir radarinius palydovų duomenis apdorojančios bei panaudojančios įmonės UAB „Geomatrix“ ir UAB „Coetus“.

Renginyje taip pat vyksta Lietuvos-Vokietijos verslo forumas ir B2B susitikimai, kuriuose dalyvauja viena lyderiaujančių Europos kosmoso pramonės bendrovių OHB SE ir inžinerinius sprendimus kurianti įmonė „Alter Technologies at TUV Nord“.

„Džiaugiamės, kad į šį renginį pavyko pritraukti pasaulinius žaidėjus, tarp kurių – ir OHB SE koncernas. Vokietija turi reikšmingą įtaką sprendžiant Europos kosmoso politikos klausimus bei gali padėti Lietuvos verslams lengviau įsilieti į tarptautinės vertės grandines, todėl šio koncerno generalinio direktoriaus Marko Fuchs ir valdybos narės Sabine von der Reke vizitas mūsų šalyje bei Lietuvos-Vokietijos verslo forume yra itin svarbus“, – sako E. Elena Šataitė.

„Vilnius Space Days 2024“ metu A. Armonaitė pasirašė JAV Valstybės departamento ir kosmoso agentūros NASA inicijuotą „Artemis“ susitarimą, kuriuo Lietuva prisijungia prie šalių, įsipareigojančių saugiai ir tvariai tyrinėti kosmosą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas