„Samsung“ atskleidė itin nuviliančius finansinius rezultatus: užfiksuotas neįtikėtinai sumažėjęs pelnas, aiškios ir to priežastys

Lukas Snarskis

2023-08-05, 18:35

3 komentarai (-ų)

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ dar visai neseniai pristatė naujausius sulenkiamus išmaniuosius telefonus. „Unpacked“ renginio metu buvo pademonstruota ir daugiau naujų įrenginių, o kartu ir paskelbta nauja finansinė ataskaita, kuri atskleidžia nuviliančius skaičius.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Samsung“ atskleidė itin nuviliančius finansinius rezultatus: užfiksuotas neįtikėtinai sumažėjęs pelnas, aiškios ir to priežastys

„Samsung“ kompanijos atstovai paskelbė, jog bendrovės pajamos balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais siekė 42,53 mlrd. eurų, o tai yra 22 proc. mažiau nei analogišku periodu pernai. Veiklos pelnas antrojo ketvirčio metu susitraukė net 95 proc. ir dabar sudaro 483 mln. eurų.

Pagrindinė priežastis, kuri nulėmė gerokai sumažėjusias bendrovės pajamas, yra įvardijama mažėjantys telefonų pardavimai. Nors „Samsung“ ir išlieka didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju, tačiau jų pardavimai nuolatos mažėja. Kompanijos atstovai įsitikinę, kad naujai pristatyti sulankstomieji įrenginiai padidins paklausą ir padės šių įrenginių padaliniui grįžti į įprastas vėžes.

„Samsung“ neslepia ir lūkesčių, jog antroje šių metų pusėje išaugs išmaniųjų telefonų paklausa, o tai leis fiksuoti ir geresnius pardavimų rezultatus bei, žinoma, didesnes pajamas. Tikimasi, kad atmintinių verslas taip pat atsigaus, vėl sutelkus dėmesį į didelio pralaidumo atmintį (HBM) ir DDR5 produktus.

Priminsime, jog populiariausių išmaniųjų telefonų gamintoju ir toliau išlieka „Samsung“, kuri antrojo ketvirčio metu pardavė 53 mln. išmaniųjų telefonų. Pietų Korėjos milžinės užima 21 proc. rinkos ir nors metinėje perspektyvoje pardavimai sumažėjo 14 proc., tačiau tai nesutrukdė išlaikyti pirmosios pozicijos.

Antroje pozicijoje – JAV technologijų milžinė „Apple“, kuri antrojo ketvirčio metu pardavė 43 mln. išmaniųjų telefonų. Tokie „iPhone“ pardavimai leido užimti 17 proc. rinkos, tačiau ir ši kompanija fiksuoja prastėjančius rezultatus – metinis augimas ir vėl neigiamas bei siekia 13 proc. Trečioje pozicijoje – „Xiaomi“.

3 komentarų

Dėsninga

Žiemą pirkau geriausią Lietuvos rinkoje A klasės modelį ir labai nusivyliau palyginus su A7 2018. Jeigu netobulėjam, tai kas pirks? Ar vien dėl naujesnės OS??

Dada

Gal laikas butu smasungui susimastyti kodel krenta pardavimai! Tegul pasiziuri i savo telefonu kainas, kazkoks kosmosas. Uz telefona 2000 €, briedas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas