„Samsung“ paskelbė apie bendradarbiavimą su „Tesla“: energijos stebėsenos platforma tapo pirmąja išmaniųjų namų sistema, kuri bus integruota su JAV bendrovės produktais

Lukas Snarskis

2024-01-10, 07:16

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis ir 2024 metų pradžia, kuomet Las Vegase įvyks kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje išvysime daugybę naujienų. Šiemet daugiausiai dėmesio turėtų būti skirta dirbtinio intelekto ir automobilių rinkos sprendimams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ paskelbė apie bendradarbiavimą su „Tesla“: energijos stebėsenos platforma tapo pirmąja išmaniųjų namų sistema, kuri bus integruota su JAV bendrovės produktais

Technologijų bendrovė „Samsung Electronics“ paskelbė apie naują integraciją, kuria siekiama susieti „Tesla“ gaminius su „SmartThings Energy“ platforma. Pietų Korėjos milžinės sukurta namų energijos stebėsenos platforma tapo pirmąja išmaniųjų namų sistema, kuri bus integruota su JAV bendrovės produktais.

Skelbiama, jog siekiant įgyvendinti projektą „Net Zero Home“, „Samsung pasinaudojo „Tesla“ sukurtomis atviromis API sąsajomis ir išplėtė savo energijos stebėsenos galimybes.

Tai reiškia, kad „Tesla“ produktų, tokių kaip „Powerwall“, saulės inverterių, namams skirtų įkrovimo stotelių ir elektromobilių, naudotojai dabar gali naudoti „SmartThings Energy“ sistema ir stebėti savo energijos suvartojimą, saugojimą ir išmetamo anglies dioksido kiekį.

Turėdami šiuos duomenis, „Tesla“ produktų naudotojai gali būti tikri, kad elektros energijos tiekimo sutrikimas jų neužklups nepasiruošusių. Pavyzdžiui, „Powerwall“ programėlėje yra speciali funkcija „Storm Watch“, skirta ekstremalioms oro sąlygoms prognozuoti. Bendradarbiaujant su „Samsung“ bus galima naudotis šia informacija, kad vartotojai galėtų gauti įspėjimus į savo išmaniuosius įrenginius.

Pažymima ir tai, jog API integracija leis „SmartThings“ naudotojams savo „Tesla Powerwall“ įrenginiui taikyti dirbtinio intelekto energijos režimą, jei nutrūktų elektros tiekimas. Tokiu būdu bus pratęstas atsarginis energijos tiekimas. Tiesa, „Samsung“ atstovai pažymi, jog integracija su „Tesla“ įrenginiais dar yra kūrimo stadijoje.

„Samsung Electronics“ šiuos sprendimus ketina pademonstruoti Las Vegase vyksiančioje CES 2024 parodoje, o vartotojams šis sprendimas turėtų būti prieinamas jau antrojo šių metų ketvirčio metu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas