„Samsung“ susiduria su Kinijos bendrovių konkurenciniais iššūkiais ir priversta atleisti dalį savo darbuotojų: šiame regione streikuoja darbuotojai, skelbiama apie pirmuosius atleidimus

Lina Snarskienė

2024-09-17, 10:55

0 komentarų

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung“ jau ne vienerius metus yra išmaniųjų telefonų rinkos lyderė. Bendrovė taip pat yra puikiai žinoma ir kaip buitinės technikos ar televizorių gamintoja, tačiau ne visuose regionuose pardavimai klostosi sėkmingai. Vienas tokių regionų – Indija.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Samsung“ susiduria su Kinijos bendrovių konkurenciniais iššūkiais ir priversta atleisti dalį savo darbuotojų: šiame regione streikuoja darbuotojai, skelbiama apie pirmuosius atleidimus

„Samsung“ išgyvena neramų laikotarpį Indijoje, nes pralaimi konkurencinėje kovoje su Kinijos gamintojais. Indijos dienraščio „The Economic Times of India“ duomenimis, bendrovė atleis beveik 200 žmonių, t. y. apie 10 proc. darbuotojų.

„Tai gali būti dalis globalaus plano, pagal kurį „Samsung“ darbuotojų skaičius mažinamas iki 30 proc. Pietų Korėjoje įsikūrusi būstinė nurodė visame pasaulyje veikiančioms bendrovėms sumažinti pardavimų ir rinkodaros darbuotojų skaičių maždaug 15 proc., o administracinio personalo – 30 proc.“, – teigia „Reuters“ šaltiniai.

Apie tai paskelbta trečią dieną Čenajaus gamykloje vykstantiems protestams, kurių metu darbuotojai reikalauja geresnių atlyginimų ir darbo sąlygų.

Šriperumbudūro mieste esančioje gamykloje gaminami televizoriai, šaldytuvai ir skalbimo mašinos, o jos indėlis sudaro 20-30 proc. metinių 11 mlrd. eurų vertės „Samsung“ pajamų Indijoje. Gamykloje negaminami mobilieji įrenginiai, todėl šis streikas neturės įtakos išmaniųjų telefonų gamybai.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad „Samsung“ generalinis direktorius Pietvakarių Azijoje J. B. Parkas atvyko į gamyklą, siekiant išspręsti ir sustabdyti protestą. Pats streikas gali neturėti įtakos išmaniųjų telefonų gamybai, tačiau 200 žmonių atleidimas gali įtakoti išmaniųjų telefonų verslą apskritai, nes dėl to neabejotinai įvyks tam tikri pertvarkymai „Samsung“ vadovybėje Indijoje.

Atleidžiamiems žmonėms siūlomas trijų mėnesių darbo užmokestis pagal sutartį ir vieno mėnesio atlyginimo išeitinė išmoka už kiekvienus darbo metus. Šiuo metu atlyginimai yra gerokai didesni už rinkos vidurkį, todėl sulėtėjus verslui reikėjo koreguoti kursą.

Tikimasi, kad visa informacija apie atleidimus bus atskleista po hinduizmo šviesos šventės Diwali, kuri šiemet vyks spalio 31 dieną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas