SEB bankas įsigijo saulės jėgainę – dalį energijos tieks vėjas

SEB

Pranešimas spaudai

2024-05-12, 08:59

0 komentarų

SEB bankas Lietuvoje įsigijo 500 kW nutolusią saulės elektrinę ir sudarė sutartį su vėjo parkais, kurių energiją naudos savo biurams aprūpinti. Taikydamas mišrų energijos tiekimo modelį, kai elektrai tiekti pasitelkiama ir saulė, ir vėjas, bankas sunaudos savo reikmėms visą pagamintą elektros energiją ir galės tiekti žaliąją elektros energiją banko skyriams.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
SEB bankas įsigijo saulės jėgainę – dalį energijos tieks vėjas

„Pirmiausia analizavome ir skaičiavome, kokiu metu mūsų pastatai naudoja daugiausia elektros energijos. Remdamiesi gautais duomenimis, nusprendėme įsigyti 500 kW nutolusią saulės elektrinę, kuri pagamins trečdalį reikiamos elektros energijos. Nepirkome didesnės saulės elektrinės, nes suprantame, kad saulėtomis dienomis gamintume perteklinę elektros energiją, kurią reikėtų atiduoti saugoti.

Taip atsirastų balansavimo sąnaudų, kurios būtų užkraunamos ant visų elektros vartotojų pečių. Nutarėme eiti kitu keliu ir sudarėme sutartį su nepriklausomu elektros tiekėju, kuris įsipareigojo tiekti trūkstamą elektros energiją iš Lietuvoje veikiančių vėjo jėgainių. Žengdami šį žingsnį, norime tiesiogiai prisidėti prie investicijų į saulės ir vėjo parkų bei atsinaujinančiosios energetikos plėtrą Lietuvoje“, – sako Ramūnas Bičiulaitis, SEB banko finansų direktorius ir Pagalbos verslui tarnybos vadovas.

Saulės jėgainę SEB bankas įsigijo iš įmonės „Elektrum Lietuva“, o vėjo parkų generuojama energija banko pastatus aprūpina bendrovė „Enefit“ pagal ilgalaikę (2024–2029 metų) elektros energijos tiekimo sutartį.

„Vis daugiau įmonių vertina nutolusius saulės parkus kaip patogų būdą švariai energijai gauti bei išlaidoms už elektrą mažinti. Nutolusio saulės parko dalies įsigijimas yra strateginis žingsnis švaresnės aplinkos ir tvaresnės veiklos link“, – sako įmonės „Elektrum Lietuva“ Verslo sprendimų departamento vadovė Grytė Kaminskienė.

„Vėjo energija – vienas švariausių elektros energijos gamybos būdų, todėl džiaugiamės, kad SEB bankas pasirinko įnešti savo indėlį į tvaresnės ateities kūrimą ir atsinaujinančiosios energetikos plėtrą šalyje. Mūsų tiekiama žalioji elektros energija yra su kilmės garantijomis, įrodančiomis, kad visa elektros energija buvo pagaminta tik iš atsinaujinančiųjų energijos šaltinių, o šiuo atveju, energija pasieks iš Kelmėje, Akmenėje ir Šilalėje veikiančių „Enefit Green“ vėjo parkų“, – sako „Enefit“ verslo segmento vadovas Romas Urbonas.

2020 metų vasarą SEB bankas persikėlė į naują 12 900 kvadratinių metrų būstinę Vilniuje, kuriai suteiktas „BREEAM International New Construction“ pastato poveikio aplinkai vertinimo sertifikatas. SEB nuolat deda pastangas, kad sumažintų savo tiesioginį neigiamą poveikį klimatui. Bankas turi išsikėlęs tikslus iki 2045 metų sumažinti išmetamą CO2 kiekį iki nulio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas