Simbolinės kapsulės įkasimu pažymėta „OTADA“ 18MW galios vėjo jėgainių parko statybų pradžia

Pranešimas spaudai

2023-09-18, 10:10

0 komentarų

Netoli Šakių UAB “Versina” ir UAB “Inikti” statomas vėjo jėgainių parkas “OTADA” sukvietė garbingus svečius į simbolinės kapsulės įkasimo ceremoniją. Renginio metu netrūko padėkų ir įkvepiančių kalbų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Simbolinės kapsulės įkasimu pažymėta „OTADA“ 18MW galios vėjo jėgainių parko statybų pradžia

“Dėkoju jums, kad investuojate mūsų krašte, investuojate į atsinaujinančią energetiką. Dėsim visas pastangas ir vyksiu kalbėtis su energetikos ministru dėl elektros galios didinimo, kad atsinaujinanti energija turėtų galimybę plėstis čia”, - kalbėjo Šakių rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius.

18MW galios “Otada” parke stovės keturios naujos GE “Cypress” vėjo jėgainės, jos pasižymi įspūdingu dydžiu: aukštis iki rotoriaus - 151 m., sparnų diametras - 158 m. Jėgainės į Lietuvą bus atplukdytos dviem skirtingais laivais, jų transportavimui iš Klaipėdos uosto prireiks ne vieno vilkiko ir specialiai pritaikyto transportavimo plano.

UAB “Versina” vadovas Vytautas Banys pasidžiaugė, kad vystant “OTADA” vėjo jėgainių parką sulaukė palaikymo iš vietos bendruomenės, savivaldybės ir padėkojo visiems prisidėjusiems.

“Lietuvoje verslas yra verslus, tik reikia verslui netrukdyti vystytis, o palaikyti ir pradėti įtvirtinti lietuvišką verslą. Šakiai yra vienas iš tų kurie mažiausiai trukdė vystytis verslui. Priešingai, sulaukėm palaikymo iš vietos bendruomenės, kurie mus įsileido į savo žemę, teritoriją. Šiandien norėčiau padėkoti visiems, kurie prie šio projekto prisideda: darbais, mintimis, palaikymu, partneryste susitelkimu. Tik visų bendras ir nuoseklus užsispyrimas ir darbas atvedė į tai, kad finale tos elektrinės stovės.”, - kalbėjo Vytautas Banys.

Panašių parkų vystymas užtrunka ne vienerius metus, būna, kad eigoje keičiasi ir pirminiai planai. “Šitame parke iš pradžių planavome statyti dešimt, šiek tiek mažesnių, vėjo jėgainių, tačiau, kintant rinkai, projektą koregavom ir priėmėm sprendimą statyti naujas keturias galingesnes jėgaines. Be abejo, pakeliui buvo pilna iššūkių: ir atsiradusi geopolitinė įtampa, infliacija, teisės aktų pasikeitimai ir kiti dalykai. Šiandien jau matome nutiestus kelius, paruoštas kranų montavimo aikšteles, beveik baigtus pamatus, nutiestus elektros kabelius, įrengtas transformatorines. Belieka sulaukti jėgainių bei kranų atvykimo, jų sumontavimo bei paleidimo ir pirmų elektros kilovatų”, - sakė UAB “Inikti” vadovas Aivaras Stumbras.

Otada vėjo jėgainių parkas bus pastatytas 2024 m. antrame ketvirtyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas