Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos tyrimas šokiruos net ir visko mačiusius: atlikus bandymus, paaiškėjo liūdna šalyje parduodamų USB įkroviklių realybė

Pranešimas spaudai

2023-12-21, 10:11

0 komentarų

Visus 2023 metus Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) vykdė USB įkroviklių tikrinimo programą, kurios metu laboratoriniams bandymams buvo atrinkta 10 USB įkroviklių.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos tyrimas šokiruos net ir visko mačiusius: atlikus bandymus, paaiškėjo liūdna šalyje parduodamų USB įkroviklių realybė

Programa buvo vykdoma pagal tarptautinį PROSAFE projektą JAHARP2020-3. Vykdant programą laboratoriniams bandymams buvo atrinkta 10 USB įkroviklių, o visi laboratoriniai bandymai buvo atliekami Suomijos laboratorijoje SGS Fimko.

Atlikus laboratorinius bandymus buvo nustatyta, kad devyni USB įkrovikliai neatitinka saugos reikalavimų: nepakankamas izoliacijos stiprumas tarp pirminės ir antrinės transformatoriaus apvijų (elektros srovės pramušimo pavojus), elektriniai kištukai nepakankamai pritvirtinti (netinkamas kištukų storis, ilgis, išdėstymas ir tvirtinimas), silpnas elektros grandinės kondensatorius (sprogimo pavojus), silpnas įkroviklio korpusas (dūžio, užsidegimo pavojus).

Programos metu taip pat buvo patikrinta 12 ekonominės veiklos vykdytojų. Per patikrinimus buvo nustatyta pažeidimų – saugos informacija pateikta ne valstybine kalba, nepateiktos nustatytos formos gaminių atitikties deklaracijos. Ekonominės veiklos vykdytojams buvo taikytos rinkos ribojimo priemonės bei administracinė atsakomybė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas