VERT skelbia naujienas: patvirtinta pagaminto ir planuojamo pagaminti elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių kiekio apskaičiavimo tvarka

Pranešimas spaudai

2024-02-29, 06:45

0 komentarų

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) patvirtino pagaminto ir planuojamo pagaminti elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių kiekio apskaičiavimo tvarkos aprašą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
VERT skelbia naujienas: patvirtinta pagaminto ir planuojamo pagaminti elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių kiekio apskaičiavimo tvarka

Apskaičiuojant metinį gamybos kiekį bus vertinamas elektrinėse, ilgiau kaip metus gaminančiose elektros energiją, praėjusiais kalendoriniais metais pagamintas elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių kiekis.

Šis kiekis būtų nustatytas pagal operatorių pateiktus duomenis apie į tinklus patiektą elektros energijos kiekį, pagamintą elektrinėse, kurios veikia metus ar ilgiau, ir papildomai įtraukiant elektros energijos kiekį, kuris buvo pagamintas gamintojų, kurių elektrinių leistina generuoti galia lygi nuliui, ir gaminančių vartotojų elektrinėse pagamintas ir iš karto suvartotas elektros energijos kiekis.

Pastarieji du kiekiai būtų apskaičiuojami pagal atitinkamos rūšies elektrinių įrengtąsias galias ir 1 MW tenkantį gamybos kiekį, apskaičiuotą pagal į tinklus patiektą kiekį atitinkamos rūšies elektrinėje;

Taip pat bus vertinamas ir planuojamas pagaminti elektros energijos kiekis, kuris apskaičiuojamas kaip suma elektrinėse, trumpiau kaip metus gaminančiose elektros energiją, planuojamo pagaminti metinio elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių kiekio ir asmenų, turinčių leidimą plėtoti elektros energijos gamybos pajėgumus arba prijungimo sąlygas, kai leidimas plėtoti elektros energijos gamybos pajėgumus nereikalingas, elektrinėse planuojamo pagaminti metinio elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių kiekio.

Šie kiekiai būtų apskaičiuojami pagal operatorių pateiktus duomenis apie minėtų atitinkamos rūšies elektrinių įrengtąsias generuoti galias ir 1 MW gamybos kiekio, o hibridinių elektrinių kiekis būtų lygus atitinkamai hibridines elektrines sudarančių atitinkamos rūšies atsinaujinančių išteklių energiją naudojančių elektrinių įrengtųjų galių (G) padaugintų iš nustatyto 1 MW gamybos kiekio (K) sumos 0,98 daliai;

Bus atsižvelgiama ir į asmenims, dalyvavusiems VERT 2019 metais ar vėliau organizuotų elektros energijos gamybos iš atsinaujinančių išteklių skatinimo kvotų paskirstymo aukcionuose, paskirtas elektros energijos gamybos kiekis. Šis kiekis būtų lygus aukcionų laimėtojams paskirtam metiniam elektros energijos kiekiui.

Informaciją, reikalingą metiniam gamybos kiekiui apskaičiuoti, operatoriai teiktų kasmet iki vasario 1 d., o siekiant apskaičiuoti metinį gamybos kiekį 2024 m. sausio 1 d., operatoriai šią informaciją turi pateikti VERT per 5 darbo dienas nuo nutarimo įsigaliojimo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas