„LG Q60“ apžvalga

LG

Lukas Beniušis

2019-09-16, 01:00 (atnaujinta 2023-01-25, 10:20)

0 komentarų
„LG Q60“ apžvalga

„LG” daugelio žmonių galvose išlikęs kaip vienas žinomiausių ir stambiausių išmaniųjų telefonų gamintojų, tačiau realybė jau kuris laikas yra kitokia. Kažkada labai sėkmingi kompanijos flagmanai buvo statomi į vieną eilę su „Samsung” ar „Apple”, bet šiandien „LG” gaminiai domina praktiškai tik didžiausius entuziastus, o pardavimų rezultatai kasmet prastėja dėl vis labiau galvą keliančių Kinijos kompanijų. Tai jokiu būdų nereiškia, kad ši Pietų Korėjos kompanija mirė, tiesiog rinka pasikeitė taip stipriai, jog praeityje buvusiems lyderiams kasmet darosi vis sunkiau.

Vis dėlto „LG” nuleisti rankų tikrai neketina ir metų pradžioje pristatačiusi „LG G8 THINQ” bei „LG V50” flagmanus, pasiūlė kažką, kas nudžiugintų gilių kišenių neturintį jaunimą ar tuos, kas nėra pernelyg reiklus išmaniajam. Būtent taip gimė „LG Q60”, kuris yra Pietų Korėjiečių atsakas pigiems ir biudžetiniame segmente dominuojantiems „Xiaomi” ir „Huawei”. Šiandien pabandysime atsakyti į klausimą, ar „LG Q60” vertas mūsų skaitytojų dėmesio.

Dizainas

Žinodamas, jog šis išmanusis yra nebrangus, iš jo įpakavimo nieko ypatingo nesitikėjau. Išpakavęs gautą voką nustebintas nebuvau – įrenginio dėžutė niekuo neišsiskirianti, tiesiog atliekanti savo funkciją. Tačiau pradarius dėžutę aplanko malonus jausmas, nes gamintojas nepagailėjo padovanoti servetėlės, kuri puikiai tinka telefono ekrano valymui.

Kaip ir pridera šiuolaikiniams išmaniesiems telefonams, taip ir šis puikuojasi berėmiu ekranu. Na gerai, sąlyginai berėmiu, nes šis įrenginys rėmus aplink ekraną tikrai turi ir jie neatrodo itin gražiai, nes yra pakankamai dideli. Tačiau tai yra daugumos pigių išmaniųjų telefonų bruožas, todėl kaltinti „LG“ dėl to būtų nelabai sąžininga.

Galinė telefono dalis taip pat nenustebins, kadangi joje panaudoti įprasti sprendimai – nugarėlės viduryje randame trigubą kamerą ir blykstę šalia jos, o po kamera įmontuotas pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris, mano manymu, įtaisytas tikrai per aukštai ir norint juo atrakinti telefoną, tenka keisti įrenginio laikymo poziciją. Žinoma, tai neatima daug laiko, bet visgi nemalonu.

Šiame „LG“ kūrinyje stiklą rasite tik priekinėje telefono dalyje, o visur kitur buvo panaudotas plastikas. Nors šis faktas gali nuliūdinti, tačiau galime pasidžiaugti, jog „LG Q60” surinktas tikrai puikiai ir kokybiškai – juo naudojantis neteko išgirsti nė menkiausio barškėjimo ar klibėjimo, o rankoje jis taip pat guli pakankamai maloniai.

Ekranas

Pradėdamas testuoti biudžetinės klasės telefoną praktiškai niekada nesitikiu jame išvysti puikios kokybės ekrano. Ne paslaptis, jog šis įrenginio komponentas yra brangiausias, todėl gamintojai dažniausiai nusprendžia jo kokybės sąskaita sumažinti pardavimo kainą. Deja, šis „LG” tikrai nežada pakeisti žaidimo taisyklių.

„LG Q60“ buvo įmontuotas pakankamai paprastas 6.26 colio IPS LCD ekranas, pasižymintis 720 x 1520 raiška ir vos 269 pikseliais colyje. Pasenusi ekrano technologija, nors ir turinti savų pliusų, pavyzdžiui, geresnį šviesumą ir kur kas didesnį ilgaamžiškumą, mažoka raiška ir mažas pikselių skaičius colyje gali nuvilti. Tačiau nereikia daryti išvadų per anksti. Šio išmaniojo ekranas rodo pakankamai gražų vaizdą, net ir ryškioje saulės šviesoje jis išlieka pakankamai ryškus. Žinoma, ryškumo norėtųsi ir daugiau, tačiau žinant koks tai ekranas, ir prisiminus „LG Q60” kainą, negalime labai pykti. Labiau nuliūdinti gali saulės šviesoje matomos linijos, einančios per ekraną. Kadangi įrenginį daugiausiai naudojame ne lauke, galime šį trūkumą priskirti prie nežymių.

Kaip jau supratote, „LG Q60” matricos kokybė tikrai nėra stiprioji prelegento pusė. Vis dėlto tai dalinai kompensuojama modernia ekrano forma. Išpjova priekinei kamerai ir užapvalinti ekrano kampai atrodo išties inovatyviai ir netgi šiek tiek primena flagmanus. Na, galėtų priminti dar labiau, jei gamintojas būtų bent jau šiek tiek sumažinęs rėmelius, ypač apatinįjį.

Veikimas

Niekada nesižavėjau pigių „LG“ išmaniųjų telefonų veikimo greičiu, tačiau mano paskutinis bandytas pigus šio gamintojo įrenginys buvo išleistas gal prieš 4 ar net 5 metus, tad tikėjausi, jog per tokį pakankamai ilgą laikotarpį Pietų Korėjos elektronikos milžinas bus ištaisęs šią problemą. Na, ir šį kartą teko nusivilti. Jau ne kartą buvau minėjęs, jog esu itin jautrus išmaniųjų telefonų veikimo greičiui, tačiau bandant pigius įrenginius būnu nusiteikęs, jog jie tikrai nebus tokie greiti kaip flagmanai, tad mano kartelė būna nuleista. Gaila, tačiau „LG Q60“ neatitiko ir mano nuleistos kartelės.

Į šį išmanųjį buvau įsirašęs tikrai nedaug programėlių – tik tas, kurios buvo reikalingos tradiciniam „Telefonai.eu“ išbandymui. Tačiau telefonas visą laiką veikė pakankamai nemaloniai, kad ir kas buvo daroma, jautėsi nemalonus strigimas ir lėtumas. Gal tai būtų galima pateisinti, žinant šio išmaniojo kainą, tačiau šiais laikais jau yra ne vienas kitų gamintojų modelis, net ir būdamas dar pigesnis, veikia kur kas geriau.

Nors telefono programėlių krovimo greitis, veikimo sklandumas mane nuvylė, darbinės atminties išbandymas praėjo sklandžiai. Buvo atidarytos socialinių tinklų, susirašinėjimo, naujienų programėlės ir žaidimas. Visos aplikacijos buvo išlaikytos fone ir nė viena nebuvo uždaryta, kas tikrai džiugina. Programėlės iš darbinės atminties buvo įjungiamos normaliu greičiu, tad multitaskinimo mėgėjų šis telefonas nenuvils.

Gaila, tačiau žaidimų mėgėjams „LG Q60” pasiūlyti negalėčiau. Taip, su šiuo išmaniuoju galėsite pažaisti paprastus žaidimus, tačiau sudėtingesnės grafikos žaidimų mėgėjai bus tikrai nuvilti. „Asphalt 9“ žaidimas strigo tikrai stipriai, tad galime daryti išvadą, kad naujesni ir nemažai resursų reikalaujantys žaidimai veiks analogiškai blogai. Nors „Asphalt 9“ taip strigo, kad praktiškai nebuvo įmanoma žaisti, pabandęs senesnę šio žaidimo versiją „Asphalt 8“, nebuvau nuviltas. Žaidimas veikė sklandžiai ir nesijautė jokio strigimo.

Pirštų atspaudų skaitytuvas niekuo nenustebins – jis veikia įprastu greičiu, kaip ir kituose pigiuose telefonuose. Būtina paminėti, jog šis „LG“ kūrinys savyje gali sutalpinti 2 nano SIM korteles ir microSD atminties kortelę vienu metu.

Garsas

Kaip ir kiekvienas pigus telefonas, taip ir šis savo atkuriamo garso kokybe jūsų tikrai nenustebins. Žinoma, garsas tikrai nebus tragiškas ir jo kokybės turėtų pakakti, jei tik neturite nepagrįstų lūkesčių. Klausantis muzikos vidutiniu garsu jos kokybė yra patenkinama, tačiau garsinant ji po truputį prastėja, o padidinti garsą iki didžiausio tiesiog nesinori, nes darosi gaila tiek telefono garsiakalbio, tiek savo ausų.

Per ausines, kaip ir įprasta, situacija šiek tiek kiek keičiasi. Garsas tampa kokybiškesnis, atsiranda daugiau žemų dažnių ir muzikos kokybė tampa tikrai pakenčiama. Įrenginys taip pat palaiko ir DTS X 3D Surround garso kodekus, kurie turėtų bent jau minimaliai pagerinti garso kokybę. Aš asmeniškai jokio pagerėjimo nepastebėjau, ir įjungus minėtąjį „DTS X 3D” kokybė tik suprastėjo. Tačiau tai gali būti ir dėl naudojamų netinkamų ausinių, todėl šių garso kodekų vertinti nesiryžtu.

Kamera

„LG Q60“ , kaip ir madinga naujausiems modeliams, turi trigubą kamerą: pirmasis lęšis pasižymi 16 Mpx raiška ir yra skirtas įprastoms nuotraukoms, antrasis gali „pasigirti“ 5 Mpx raiška, tačiau jis yra labai platus ir skirtas būtent aprėpti kuo daugiau vaizdo, na o trečiasis lęšis yra vos 2 MPx rezoliucijos, tačiau jis yra skirtas gylio informacijos nustatymui, tad jo raiška didelės reikšmės neturi.

Kaip ir įprasta, dieną fotografuotomis nuotraukomis nusivilti neteks. Esant geram apšvietimui kadrai įamžinami tikrai kokybiškai ir pakankamai detaliai bei beveik nesiskiria nuo nuotraukų, darytų gerokai brangesniu telefonu. Na, geromis nuotraukomis dieną gali pasigirti beveik bet kuris šiuolaikinis išmanusis, tačiau koks rezultatas fotografuojant naktį?

Aišku tai, jog labai geromis naktinėmis nuotraukomis šis įrenginys pasigirti tikrai negali. Jos gaunamos pakankamai kokybiškos, kiek to galima tikėtis iš biudžetinio modelio, šviesos jose taip pat netrūksta, tačiau ši šviesa išgaunama sukeliant ISO (triukšmo lygį, kuris nuotrauką pašviesina, tačiau joje atsiranda optinis triukšmas). Dėl šios priežasties kokybė šiek tiek suprastėja, tačiau, mano manymu, tai nėra blogai, nes be minėto parametro padidinimo nuotrauka išvis primintų bulvę, taip pat reikalautų ilgesnio išlaikymo, dėl ko gerokai padidėtų tikimybė gauti susiliejusį kadrą.

Žinant šio išmaniojo kainą labai kibti prie priekinės kameros kokybės būtų tikrai nesąžininga, todėl galima sakyti, kad ji fotografuoja patenkinamai. Nors trūkumų tikrai yra. Esant prastesniam apšvietimui spalvos nuotraukose tampa kiek išblyškusios, užfiksuojama mažokai smulkesnių detalių, o ir sudrebėjus rankai nuotraukos gali gautis susiliejusios.

Baterija

Kaip ir dauguma modernių išmaniųjų telefonų, taip ir šis savo baterijos gyvavimo trukme niekuo nenustebins. „LG Q60“ yra aprūpintas neišimama 3500 mAh talpos baterija, kuri leis telefonui išgyventi visą darbo dieną vidutinio vartotojo rankose. Jei dieną praleidžaite naršydami, tikrindami socialinius tinklus ir klausydami muzikos, be jokios baimės į darbus ar mokslus galite išsiruošti nepasiėmę įkroviklio ar išorinės baterijos. Jei visgi žaisite žaidimus ar labai daug filmuosite, tada baterijos klausimu vertėtų susirūpinti

Deja, šiame įrenginyje nerasite greitojo įkrovimo funkcijos, kas gali šiek tiek nuvilti, tačiau prisiminus šio išmaniojo kainą tai visiškai nestebina.

Verdiktas

Jeigu ieškote nebrangaus, pakankamai kokybiško išmaniojo, tačiau taip pat nesitikite geros kameros, greito veikimo ar kitokių, brangesniems telefonams būdingų, bruožų, „LG Q60“ bus tikrai tinkamas įrenginys. Tačiau jei nesate labai kantrus ir norite, kad telefonas veiktų žaibiškai, patarčiau pasižvalgyti į konkurentų gaminius, kurie gali būti ir šiek pigesni ir greitesni, tačiau ne tokie patikimi ir neturėti mūsų akiai įprastos programinės įrangos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas