7 ženklai, jog atėjo metas keisti telefoną

Partnerio turinys

2023-10-13, 07:46

0 komentarų

Šiais išmaniųjų technologijų laikais telefonų rinka nuolat plečiasi ir tobulėja – atrodo, kad dar nespėjome priprasti prie dabar naudojamo modelio, o prekyboje jau galima rasti kelis geresnius.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
7 ženklai, jog atėjo metas keisti telefoną

Visgi, iš tiesų išmanieji telefonai gali tarnauti ilgesnį laikotarpį – jei nesivaikote madų, apie pokyčius užteks pagalvoti kas kelerius metus. Tačiau yra keletas ženklų, kurie byloja, kad ilgiau laukti nebereikėtų.

1. Nebetenkina baterijos veikimo laikotarpis

Laikui bėgant, sensta ne tik pats telefonas, bet ir jo baterija, todėl ji pradeda sekti greičiau nei anksčiau. Iš naujausių modelių dabar galima tikėtis net ir paros veikimo, tačiau įmanoma išgyventi ir su 12 valandų veikiančia baterija. Visgi, jeigu pastebėjote, kad ji senka net ir tuomet, kai telefonas nėra naudojamas, be pokyčių išsiversti nepavyks.

2. Telefonas pradeda išsijunginėti

Atsitiktinis telefono išsijunginėjimas yra dar blogesnis nei greitai išsenkanti baterija. Nors dažniausiai prietaisas persikrauna, sunku pasakyti, kiek laiko jis bus išsijungęs ir ar apskritai dar kartą įsijungs – tai reiškia, kad svarbiu momentu galime likti be ryšio. Nelaukite situacijų, kuomet toks scenarijus turės įtakos Jūsų kasdienybei ir jau dabar pradėkite ieškoti naujo telefono.

3. Nebeatnaujinama operacinė sistema

Anksčiau ar vėliau gamintojai nustoja pateikti operacinės sistemos atnaujinimus, o kartais pati aparatinė įranga yra pasenusi ir nebegali palaikyti patobulintų versijų. Be tokių atnaujinimų, telefonas ilgainiui pradeda veikti lėčiau, o taip pat tampa jautresnis kenkėjiškoms programoms. Jei nesinori rizikuoti savo duomenų saugumu, verčiau pagalvokite apie pokyčius.

4. Telefonas prastai veikia

Dėl dulkių, užterštumo ir drėgmės ilgainiui gali susidėvėti telefono mikrofonas. Jo gedimą pastebėsite tuomet, kai skambučio metu pašnekovas Jūsų negirdės net ir tais atvejais, kai ryšys bus nepriekaištingas. Taip pat gali pasitaikyti situacijų, kai tinkamai nebereaguoja liečiamas ekranas ar jo šone esantys mygtukai – tikriausiai net nereikia sakyti, kaip tai paveikia kasdienes Jūsų patirtis. Telefonas turėtų palengvinti Jūsų kasdienybę – priešingu atveju jis nėra tinkamas naudojimui.

5. Negalite jo susieti su išmaniuoju laikrodžiu

Su išmaniaisiais laikrodžiais iš esmės galima suderinti visus telefonus, kurie palaiko naujesnes operacines sistemas – jei Jūsiškė tokia nėra, galima teigti, kad išmanusis yra ganėtinai pasenęs. Tiesa, reikėtų žinoti, kad kartais suderinamumas nėra įmanomas dėl skirtingų operacinių sistemų – pavyzdžiui, ne visi „Android“ sistemą palaikantys laikrodžiai bus suderinami su iPhone telefonais, tad į šį aspektą taip pat reikėtų atsižvelgti. Spauskite čia, jei norite apžiūrėti išmaniųjų laikrodžių asortimentą.

6. Norisi išbandyti naujoviškas funkcijas

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai dabar gali pasiūlyti išskirtinį našumą, itin galingas kameras ir kitus panašius privalumus. Jei dabar naudojamas prietaisas to padaryti negali, tačiau Jums norisi išmanesnės kasdienybės, tikrai verta atsinaujinti. Tuomet verta apžiūrėti ne tik rinkos lyderių, bet ir jiems ant kulnų lipančių kompanijų telefonus. Pavyzdžiui, pastaruoju metu sparčiai patobulėjo Huawei telefonai – iš arčiau su jais susipažinsite Pigu.lt el. parduotuvėje.

7. Jums nuolat trūksta vidinės atminties

Nuolat turite trinti, perkelti nuotraukas ar pašalinti programas, nes telefone nepakanka vidinės atminties? Jei jis nepalaiko papildomos atminties kortelės, verta pagalvoti apie atsinaujinimą. Nauji telefonai siūlo šimtą ar kelis šimtus gigabaitų – jei iki šiol talpykla siekė vos kelis GB, skirtumas bus daugiau nei akivaizdus.

Pastebėjus bent vieną iš šių ženklų, pravartu pagalvoti apie naujo telefono įsigijimą. Svarbu, kad šis prietaisas atliktų pagrindines savo funkcijas ir leistų Jums prisiliesti prie naujausių technologijų – jei taip nėra, atėjo metas atsisveikinti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas