„Android 14“ atnaujinimas atkeliauja į dar du „OnePlus“ telefonus: paaiškėjo, kas netrukus galės išbandyti naująją versiją, tačiau europiečiams dar teks luktelėti

Lukas Snarskis

2023-12-05, 19:57 (atnaujinta 2023-12-07, 12:42)

0 komentarų

„Google“ kuriama ir plėtojama „Android“ operacinė sistema yra populiariausia mobilioji platforma pasaulyje. JAV technologijų milžinė kiekvienais metais išleidžia vieną didįjį atnaujinimą, o ne išimtis yra ir 2023 metai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Android 14“ atnaujinimas atkeliauja į dar du „OnePlus“ telefonus: paaiškėjo, kas netrukus galės išbandyti naująją versiją, tačiau europiečiams dar teks luktelėti

Dar spalio pradžioje, „Google“ oficialiai pristatė naująją „Android 14“ operacinės sistemos versiją, kuri jau dabar yra prieinama daugeliui „Pixel“ serijos išmaniųjų telefonų. Ši platformos versija po truputį atkeliauja ir į kitus įrenginius, o pastaruoju metu gerų naujienų sulaukia ir „OnePlus“ telefonų turėtojai.

Dar praėjusią savaitę „Android 14“ operacinės sistemos atnaujinimas atkeliavo į „OnePlus 10 Pro“ išmanųjį telefoną. „OnePlus 10 Pro“ išmanusis telefonas debiutavo dar 2022 metų sausio mėnesį, o tuomet jis buvo išleistas su „Android 12“ operacinės sistemos versija. Dabar atnaujinimą gauna ir dar du bendrovės įrenginiai.

Pranešama, jog „Android 14“ naujinys jau pasiekiamas ir „OnePlus 10T“ bei „OnePlus 11R“ išmaniųjų telefonų turėtojams. Tiesa, bent jau kol kas šis atnaujinimas yra prieinamas tik Indijos rinkoje, tačiau netrukus turėtų pasiekti ir modelius, kurie yra kituose regionuose.

Atnaujintoje operacinės sistemos versijoje bus įdiegta patogesnė bendrinimo meniu atvaizdavimą. Jis bus labiau orientuotas į vartotojo naudojimo įpročius, o ne konkrečios programėlės siūlomus numatytuosius pasirinkimus. Tai reiškia, kad vartotojui pirmiausia bus siūlomi jo pamėgti ir dažniausiai naudojami bendrinimo kanalai – pavyzdžiui, „Messenger“, „WhatsApp“ ar kitos programėlės.

„Android 14“ operacinės sistemos versija suteiks galimybę vartotojui apsaugoti telefone esančius duomenis ir pasirinkti, kokias nuotraukas ar vaizdo įrašus galės pasiekti konkreti aplikacija. Į išmanųjį įrenginį įdiegę naują programėlę, iškart sulauksite automatinio pranešimo, kuris prašys pasirinkti, ar aplikacijai suteikiate visapusišką priėjimą prie jūsų turimų nuotraukų, ar jį apribojate. Ribota prieiga reiškia, kad programėlė galės pasiekti tik tam tikrus vaizdo įrašus ar fotografijas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas