„Android“ išmanieji telefonai liks be milijonų programėlių ir žaidimų: „Google“ paskelbė apie kardinalius pokyčius, pateikiama informacija, kurią privalo žinoti daugelis

Lukas Snarskis

2024-07-25, 19:55 (atnaujinta 2024-07-26, 09:07)

0 komentarų

„Google Play“ parduotuvė šiuo metu yra didžiausia tokio tipo programėlė pasaulyje, kuri įdiegta kone kiekviename „Android“ išmaniajame telefone. Nesunku nuspėti, jog ja naudojasi milijardai žmonių, o tai automatiškai paverčia šią aplikaciją ir internetinių nusikaltėlių jauku.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Android“ išmanieji telefonai liks be milijonų programėlių ir žaidimų: „Google“ paskelbė apie kardinalius pokyčius, pateikiama informacija, kurią privalo žinoti daugelis

„Google“ nuolat deda milžiniškas pastangas, jog užtikrintų „Android“ įrenginių turėtojų saugumą, nors įvairių rizikų išvengti vis tiek nepavyksta. Jau netrukus ketinama pradėti šalinti nekokybiškas programėles iš „Play Store“, o toks žingsnis atliekamas siekiant dar labiau apsaugoti naudotojus.

JAV technologijų bendrovė siekia pagerinti saugumo standartus savo programėlių parduotuvėje ir jau rugpjūčio 31 dieną „Google“ pradės šalinti aplikacijas, kurios neatitinka atnaujintų funkcionalumo ir naudotojų įtraukimo standartų.

Ši iniciatyva yra platesnės „Google“ strategijos, kuria siekiama „Android“ programėlių ekosistemą labiau priartinti prie „Apple“ valdomos „App Store“ standartų, dalis.

Kaip jau minėjome, „Google“ neseniai atnaujino programėlių kokybės reikalavimus, o dabar jau žinoma ir kokios aplikacijos bus šalinamos. Jos yra suskirstytos į tris pagrindines grupes:

  • Statiškos programėlės: aplikacijos, kurios nesiūlo konkrečių funkcijų, pvz., tik teksto ar PDF failų programėlės.
  • Mažo turinio programėlės: aplikacijos, kuriose yra mažai turinio ir kurios neįtraukia naudotojų, pvz., pavienių ekrano užsklandų programėlės.
  • Nefunkcionalios programėlės: aplikacijos, neturinčios teisėto tikslo.

Šie pakeitimai padės iš „Play Store“ pašalinti milijonus nekokybiškų programėlių, kurių daugelis gali kelti pavojų saugumui. Verta paminėti, jog „Google“ taip pat atliko ir daugiau pakeitimų, kurie susiję su kenkėjiškų aplikacijų prevencijos priemonėmis.

Šiomis naujomis taisyklėmis įpareigojama pašalinti bet kokį žinomų kenkėjiškų programų platintojų trečiųjų šalių kodą, nustatomos griežtesnės šnipinėjimo programų prevencijos gairės ir taikomos griežtesnės visų „Play Store“ parduotuvėje esančių aplikacijų saugumo priemonės.

Naujosios „Google“ priemonės rodo tvirtą įsipareigojimą gerinti saugumą ir „Play Store“ parduotuvėje esančių programėlių kokybę. Suderinus su „Apple“ taikomais standartais, „Google“ parduotuvė taps saugesnė ir patogesnė naudotojams. Dėl šių pakeitimų naudotojai gali tikėtis švaresnės ir saugesnės programėlių aplinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas