„Android“ telefonų savininkai šios galimybės laukia jau ne vienerius metus: netrukus gali debiutuoti nauja funkcija, kuri „iPhone“ turėtojams prieinama jau seniausiai

Tomas Eidukevičius

2023-12-24, 07:47

3 komentarai (-ų)

Dauguma jūsų tikriausiai žinote, kad baterija laikui bėgant praranda dalį savo talpos, o išmaniojo telefono baterija - ne išimtis. Tai reiškia, jog senstam jūsų turimam įrenginiui – mažėja ir jo akumuliatoriaus talpa.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Android“ telefonų savininkai šios galimybės laukia jau ne vienerius metus: netrukus gali debiutuoti nauja funkcija, kuri „iPhone“ turėtojams prieinama jau seniausiai

„Apple“ jau ne vienerius metus leidžia „iPhone“ išmaniųjų telefonų turėtojams pasitikrinti kiek originalios baterijos talpos liko jų turimame įrenginyje. Tačiau tokia galimybė „Android“ prietaisuose nėra siūloma. Žinoma, tam galima pasitelkti trečiųjų šalių programėlės, tačiau tik maža dalis jų rodo teisingus rodmenis ir dažniausiai tik klaidina naudotojus.

Situacija netrukus gali pasikeisti. Remiantis „Android Authority“ informacija, naujausia nustatymų sistemos versija įgavo naują galimybę ir tai yra susiję su baterijos talpos informacija. Nors „Google“ tokios galimybės dar nepristatė viešai, tačiau minėto portalo komanda sugebėjo aktyvuoti tokią galimybę, kuri leidžia sužinoti kiek akumuliatoriaus talpos dar liko „Android“ įrenginiuose.

Panašu, jog „Google“ dar tik testuoja tokią galimybę, tačiau, tikėtina, netrukus ji gali tapti prieinama daugelyje „Android“ išmaniųjų telefonų. „Android Authority“ komandos išbandyta versija kol kas nepateikia daug informacijos ir atvaizduoja tik baterijos talpos likutį procentais. „Google“ taip pat ketina pateikti ir informaciją ar telefone naudojama originali baterija ar ji jau buvo keista.

Tiesa, šiuo metu yra abejojama ar tokia galimybė galėtų atsirasti „Android 14“ operacinės sistemos versijoje ir tikėtina, jog „Google“ šią naujovę pasiūlys tik su „Android 15“ platformos versija. Pastaroji debiutuos tik kitąmet, o pirmuosius vartotojus turėtų pasiekti tik 2024 metų rudenį. Tai reiškia, jog norint sužinoti daugiau informacijos apie savo įrenginio bateriją – turėsime palaukti dar kone metus.

Verta pastebėti, jog tokią galimybę „Google“ testavo dar prieš pasirodant „Android 13“ operacinės sistemos versijai, kuri oficialiai debiutavo 2022 metais. Tuomet buvo tikimasi, kad baterijos talpos likutį bus galima stebėti jau „Android 14“ versijoje, tačiau tokios kalbos taip ir nepasitvirtino.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas