„Apple“ lipa savo pagrindiniams konkurentams ant kulnų, fiksuojami ir gerokai išaugę pardavimai Indijos rinkoje, kur bendrovė turėdavo nemažai problemų

Lukas Snarskis

2024-07-19, 12:00

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Pastaruosius keletą metų buvo fiksuojami vis mažesni pardavimai, bet dabar situacija kiek geresnė.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Apple“ lipa savo pagrindiniams konkurentams ant kulnų, fiksuojami ir gerokai išaugę pardavimai Indijos rinkoje, kur bendrovė turėdavo nemažai problemų

Antrojo šių metų ketvirčio metu išmaniųjų telefonų pardavimai išaugo 6,5 proc., lyginant su analogišku periodu praėjusiais metais. Tai jau ketvirtas ketvirtis, kuomet pardavimai auga. JAV technologijų bendrovė „Apple“ rikiuojasi antroje pozicijoje ir lipa savo pagrindiniams konkurentams ant kulnų.

Indija jau kuris laikas yrai viena sunkiausiai „Apple“ įveikiamų rinkų pasaulyje, tačiau padėtis pagaliau gerėja. Metiniai „Apple“ produktų pardavimai Indijoje pasiekė naują rekordą, praneša „Bloomberg“. Pasak šaltinio, kuris paprašė likti neįvardytas, bendrovės pajamos šoktelėjo 33 proc. - nuo 5,49 mlrd. iki 7,32 mlrd. eurų.

„Bloomberg“ pridūrė, kad šis padidėjimas rodo nuolatinę pažangą, stengiantis sužavėti savo klientus daugiausiai gyventojų turinčioje šalyje, kurioje vartotojai pamažu įgyja vis didesnę perkamąją galią. Šiame regione vis dar dominuoja kinų prekės ženklai ir „Samsung“, o iš 690 mln. išmaniųjų telefonų tik 3,5 proc. sudaro „iPhone“.

Indijos rinka yra viena sparčiausiai augančių „Apple“ rinkų, tačiau pardavimai šioje Azijos šalyje vis dar sudaro vos apie 2 proc. visų bendrovės pardavimų, kurie siekia apie 383 mlrd. dolerių. „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas stengiasi pagerinti šiuos skaičius - matėme, kaip Indijoje buvo atidarytos dvi pirmosios „Apple“ parduotuvės.

JAV technologijų bendrovės komanda taip pat perkėlė dalį naujausių „iPhone“ telefonų gamybos į Indiją. Šiuo metu Tamil Nadu gamykloje gaminamas „iPhone 15“, tačiau „Pro“ ir „Pro Max“ modeliai vis dar importuojami ir jiems taikomi didesni tarifai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas