„Apple“ sukurti dirbtinio intelekto sprendimai bus prieinami jau kitą mėnesį, tačiau europiečiams teks gerokai nusivilti, paaiškinome, kodėl taip yra ir ką daryti

Lina Snarskienė

2024-09-18, 07:55

0 komentarų

Nuo rugsėjo 16 dienos visiems „iPhone“ naudotojams prieinama naujausia „iOS 18“ operacinės sistemos versija. Kaip ir įprasta, naujoji platformos versija pasiūlys ir naujų galimybių, o vienos jų lietuviai laukė jau seniai.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ sukurti dirbtinio intelekto sprendimai bus prieinami jau kitą mėnesį, tačiau europiečiams teks gerokai nusivilti, paaiškinome, kodėl taip yra ir ką daryti

„Apple“ išmaniųjų telefonų turėtojų gali įsidiegti „iOS 18“ operacinės sistemos versiją. Tai leidžia dar patogiau naudotis įrenginiu. Atnaujinimas taip pat suteikia daugiau galimybių personalizuoti išmaniojo ekraną, laisvai išdėstyti programėlių piktogramas.

Nuo kito mėnesio „Apple“ pristatys ir naujas „Apple Intelligence“ funkcijas beta versijoje kartu su „iOS 18.1“ programinės įrangos atnaujinimu. Tačiau ne visi gaus prieigą iš karto. Europos Sąjungos (ES) ir Kinijos vartotojai susidurs su vėlavimais dėl teisinių ir reguliavimo klausimų. Toliau apžvelgiame, kas galės naudotis šiomis funkcijomis, kokie įrenginiai jas palaiko ir kodėl kai kuriuose regionuose teks palaukti.

Kurie „iPhone“ telefonai yra suderinami?

Ne visi „iPhone“ palaikys „Apple Intelligence“. Dėl aparatinės įrangos reikalavimų, tokių kaip RAM ir NPU našumas, juos atitinka tik atrinkti modeliai:

  • Senesni: tik „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“.
  • Nauji: dirbtinio intelekto funkcija bus suderinama tik su naujaisiais „iPhone 16“ serijos telefonais.

Jums reikės įdiegtos „iOS 18.1“, 4 GB laisvos atminties, įrenginio ir „Siri“ kalbos, nustatytos į palaikomą kalbą.

Kalbos ir regiono apribojimai

Iš pradžių „Apple Intelligence“ palaikys tik JAV anglų kalbą, o kiti anglų kalbos variantai pasirodys gruodžio mėn. Iki kitų metų bus pridėta daugiau kalbų, pavyzdžiui, kinų, prancūzų, japonų ir ispanų.

Tačiau ES ir Kinijos vartotojai susidurs su dideliais apribojimais. ES „Apple Intelligence“ neveiks, jei jūsų „Apple ID“ susietas su ES šalimi arba jei fiziškai esate ES, net jei iPhone ir „Siri“ nustatėte palaikomą kalbą. Tai reiškia, kad ES naudotojai šiomis funkcijomis galės naudotis tik keliaudami už regiono ribų.

Kinijoje apribojimai dar griežtesni. JAV gigantės sukurtas dirbtinis intelektas neveiks žemyninėje Kinijoje įsigytuose „iPhone“ arba naudotojams, kurių „Apple ID“ yra susietas su šia šalimi. Ji taip pat bus neprieinama fiziškai būnant žemyninėje Kinijoje.

ES naudotojų apeinama išeitis

Kai kurie ES beta bandytojai rado būdą, kaip pasiekti „Apple Intelligence“, pakeisdami savo „Apple ID“ regioną į palaikomą šalį, pavyzdžiui, JAV:

  • Turite ištuštinti savo „iTunes“ parduotuvės likutį.
  • Atšaukti visas „Apple“ prenumeratas, pavyzdžiui, „iCloud“ ar „Apple Music“.
  • Pateikti netikrą JAV adresą, kuris gali neveikti su dabartiniais mokėjimo būdais.

Tiesa, vertėtų paminėti, jog pasinaudojus šiuo metodu jūs prarasite prieigą prie visų Europos Sąjungai skirtų „App Store“ programėlių ir pirkinių, todėl būsite priversti iš naujo pradėti darbą JAV „App Store“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas