„Apple“ turi išskirtinių naujienų „iPhone“ turėtojams Lietuvoje: netrukus atsiras galimybė, kurios daugelis laukė daugiau nei dešimtmetį

Lukas Snarskis

2024-06-11, 07:55

5 komentarai (-ų)

„Apple“ pristatė naująjį „iOS 18“ operacinės sistemos versiją, kuri daugeliui „iPhone“ išmaniųjų telefonų turėtojų bus prieinama jau šį rudenį. Bendrovė dabar leidžia išbandyti programėlių kūrėjams skirtą versiją, o pirmoji atvira beta versija bus išleista kitą mėnesį.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ turi išskirtinių naujienų „iPhone“ turėtojams Lietuvoje: netrukus atsiras galimybė, kurios daugelis laukė daugiau nei dešimtmetį

Dirbtinio intelekto sprendimai jau tampa neatsiejama išmaniųjų telefonų dalimi, todėl nenuostabu, kad pagrindinį dėmesį būtent tam skyrė ir „Apple“. Svarbiausia naujiena – „Apple Intelligence“. Tačiau tai tikrai ne vienintelė naujovė, kuri netrukus pasieks „iPhone“ telefonų turėtojus.

Kartu su naująja „iOS 18“ operacinės sistemos versija atsirado ir naujų kalbų palaikymas, kas taps puikiomis naujienomis ir lietuviams. Naujoji platformos versija pagaliau pasiūlys ir lietuvių kalbą, o tokią galimybę galima išbandyti jau ir programėlių kūrėjams skirtoje bandomojoje versijoje.

Pasikeitus telefone naudojamą kalbą į – didžioji dalis informacijos bus pateikiama lietuviškai. Mes jau testuojamą pirmąją „iOS 18“ operacinės sistemos versiją ir, panašu, kad mūsų kalba bus pateikiamos visos pagrindinės programėlės, kurios atkeliauja kartu su „iPhone“ telefonais.

Tai reiškia, jog lietuviškai bus pateikiama informacija telefono programėlėje, nustatymuose, kalendoriuje, o taip pat mūsų kalba pateikiama ir didžioji dalis informacijos pranešimų juostoje. Lietuviškai atvaizduojamos ir pagrindinės trečiųjų šalių programėlės, tokios kaip „Gmail“, „YouTube“. Tačiau išversta tikrai ne viskas.

Pavyzdžiui, „App Store“ aplikacijoje didžioji dalis informacijos yra atvaizduojama angliškai, o tas pats galioja ir daugeliui kitų trečiųjų šalių programėlių, įskaitant įvairius socialinius tinklus ir pan. Kaip bebūtų, reikia nepamiršti, kad ši „iOS 18“ versija yra skirta kūrėjams, o oficialus išleidimas įvyks tik rudenį.

Reikia tikėtis, kad iki to laiko lietuviškai bus prieinama daug daugiau programėlių. O ar ketinate pasikeisti savo „iPhone“ kalbą jūs? Parašykite komentarą apie tai.

5 komentarų

Gleivydas

Turėjau patį pirmą aifona ir jis buvo puikus. Visada laukiau kol atsiras lietuvių kalba ir pagaliau.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas