„Apple“ užfiksavo istorinį pasiekimą: pagal išmaniųjų telefonų pardavimus aplenkė pagrindinį savo konkurentą ir pakilo į pirmąją poziciją

Lukas Snarskis

2024-01-17, 16:36

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o dabar turime ir naują lyderį.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ užfiksavo istorinį pasiekimą: pagal išmaniųjų telefonų pardavimus aplenkė pagrindinį savo konkurentą ir pakilo į pirmąją poziciją

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ išmaniųjų telefonų rinkoje pirmauja jau ne vienerius metus, tačiau ketvirtasis metų ketvirtis šiai bendrovei niekuomet nebuvo itin sėkmingas. Ne išimtis ir 2023 metai. JAV technologijų bendrovė „Apple“ pagal paskutinio ketvirčio pardavimus pakilo į pirmąją poziciją. Tačiau tai dar ne viskas.

Remiantis tyrimų agentūros „Canalys“ duomenimis, paskutiniojo praėjusių metų ketvirčio metu „Apple“ užėmė 24 proc. išmaniųjų telefonų rinkos ir tai leido aplenkti „Samsung“. Negana to, JAV kompanija aplenkė savo pagrindinį konkurentą ir pagal metinius pardavimus, kas leido užimti pirmąją poziciją. Verta pastebėti, kad tokį pasiekimą „Apple“ užfiksavo pirmąsyk.

Žvelgiant į paskutinio 2023 metų ketvirčio išmaniųjų telefonų pardavimų rezultatus, minėtu periodu buvo parduota 320 mln. įrenginių, kas rodo 8 proc. išaugusius pardavimus, lyginant su atitinkamu periodu 2022 metais. „Canalys“ duomenys atskleidžia, jog metiniai pardavimai vis dėlto sumažėjo 4 proc. ir siekė 1,1 mlrd.

Kaip jau minėjome, „Apple“ pardavimai ketvirto ketvirčio metu sudarė 24 proc. visos rinkos pardavimų, o pagrindinė tokių rezultatų priežastis – sėkmingi „iPhone 15“ serijos pardavimai. „Samsung“ pardavimai sudarė 17 proc., „Xiaomi“ užėmė trečiąją poziciją su 13 proc. Ketvirtoje vietoje rikiuojasi „Transsion“ su 9 proc. , o penketuką užbaigia „Vivo“ su 7 proc.

„Canalys“ analitikai teigia, kad paklausos atsigavimą skatino Artimųjų Rytų, Afrikos, Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono bei Lotynų Amerikos rinkos. Daugiausiai dėmesio pernai sulaukė biudžetinės ir vidutinės klasės išmanieji telefonai. Kalbant apie 2024 metus, tikimasi, kad gamintojai daug dėmesio skirs dirbtinio intelekto sprendimams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas