Ekspertai pateikė telefonų rinkos prognozes: pardavimai ir toliau mažėja, tačiau jau kitąmet įvyks ženklūs pokyčiai

Lukas Snarskis

2023-11-23, 14:57

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Šioje rinkoje jau kuris laikas fiksuojami mažėjantys pardavimai, bet ekspertai jau mato ir šviesą tunelio gale.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Ekspertai pateikė telefonų rinkos prognozes: pardavimai ir toliau mažėja, tačiau jau kitąmet įvyks ženklūs pokyčiai

2023 metams artėjant link pabaigos – jau pateikiamos prognozės, apibendrinančios šių metų pardavimų rezultatus, o taip pat pateikiamos ir kitų metų prognozės. Naujausi „Canalys“ duomenys rodo, jog šiemet geresni telefonų pardavimai fiksuojami Lotynų Amerikoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose, kur rodikliai augo atitinkamai 2 proc., 3 proc. ir 9 proc.

Naujausioje prognozėje nurodoma, kad šių metų išmaniųjų telefonų pardavimai turėtų siekti 1,13 mlrd., kas yra maždaug 5 proc. mažiau nei 2022 metais. Ir nors pastarųjų metų rezultatai yra vis prastesni, tačiau jau kitąmet tikimasi šios rinkos atsigavimo. „Canalys“ pateikė ir savo prognozę artėjantiems metams.

Skelbiama, jog 2024 metais išmaniųjų telefonų pardavimai gali pasiekti 1,17 mlrd. ribą, o tokie rezultatai leistų pasiekti 4 proc. rinkos augimą, lyginant su šiais metais. Negana to, aiškėja ir besikeičiantys vartotojų įpročiai. Teigiama, kad pirkėjai yra pasiryžę išleisti kiek daugiau nei anksčiau, o vidutinė perkamo įrenginio kaina pasiekė maždaug 405 eurų ribą.

Prie išmaniųjų telefonų rinkos augimo turėtų prisidėti Azijos ir Ramiojo vandenyno regionai, kur rasime tokias rinkas kaip Indijos, Pietų Korėjos, Vietnamo, Indonezijos ar Malaizijos. Gerėjančios makroekonominės sąlygos gali stabilizuoti išmaniųjų telefonų rinką, kas reikštų ir augančius pardavimus.

„Canalys“ ekspertai prognozuoja, jog kitąmet pardavimai augs visuose regionuose, išskyrus Šiaurės Ameriką. Vienas didžiausių augimų numatomas Europoje, kur tikimasi 7 proc. didesnių pardavimų nei anksčiau. Analitikai mano, kad iki 2027 metų pasauliniai išmaniųjų telefonų pardavimai gali pasiekti ir 1,25 mlrd. ribą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas