Europoje planuojami pokyčiai, kuriuos vartotojai pasitiks garsiais plojimais: keičiamos telefonų baterijos gali sugrįžti, bet ar tikrai to reikia?

Išmaniaisiais telefonais žmonės naudojasi vis ilgiau ir ilgiau. Jeigu anksčiau buvo įprasta keisti savo įrenginį kas du metus, tai dabar šis skaičius jau siekia tris, o kai kurie naudojasi tuo pačiu telefonu ir dar ilgiau. Galbūt būtų galima naudotis ir dar ilgiau, bet po kažkiek laiko baterijos degradacija tampa itin juntama ir tuomet reikia priimti atitinkamą sprendimą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Europoje planuojami pokyčiai, kuriuos vartotojai pasitiks garsiais plojimais: keičiamos telefonų baterijos gali sugrįžti, bet ar tikrai to reikia?

Šiai dienai, rinkoje nėra daug išmaniųjų telefonų, kurie pasiūlytų keičiamą bateriją. Daugelis mūsų jau esame įpratę, jog norint pakeisti įrenginio bateriją – teks apsilankyti pas meistrą. Europoje jau artėjama prie susitarimo, kad tokie prietaisai privalėtų turėti akumuliatorius, kuriuos nesunku pakeisti. Tačiau ar tai tikrai reikalinga?

Dar praėjusių metų gruodį, Europos Parlamentui pavyko pasiekti preliminarų susitarimą, pagal kurį bus reikalaujama, kad nešiojamuose įrenginiuose būtų naudojamos keičiamos baterijos. O ką apie tai manote jūs? Ar rinktumėtės telefoną su keičiama baterija, o gal geriau palikti viską kaip yra dabar? Kviečiame balsuoti mūsų apklausoje, o savo nuomonę galite išsakyti komentaruose.

Kalbant apie Europoje svarstomus pokyčius ir pasiektą preliminarių sutarimą – tai pakeistų jau kuris laikas nusistovėjusią tvarką. Naujoji sutartis apima beveik visų dydžių akumuliatorius – nuo nešiojamųjų akumuliatorių, transporto priemonių paleidimo, apšvietimo ir uždegimo akumuliatorių (SLI baterijos), lengvųjų transporto priemonių akumuliatorių, elektrinių transporto priemonių (EV) akumuliatorių ir net pramoninės baterijos. Žinoma, ir išmaniuosius telefonus.

Pranešama, jog priėmus šį teisės aktą, gamintojams bus suteikta 3,5 metų perdaryti savo įrenginius taip, kad vartotojai galėtų lengvai išimti ir pakeisti jų baterijas. Niekam ne paslaptis, jog dar visai neseniai išmanieji telefonai turėjo būtent tokius akumuliatorius, kuriuos labai lengvai galėjo pasikeisti daugelis. Deja, tačiau šiai dienai tokių įrenginių yra labai mažai.

Verta prisiminti ir šios savaitės įvykusį „Nokia“ išmaniųjų telefonų pristatymą. „Mobile World Congress 2023“ parodos metu buvo pristatytas „Nokia G22“ modelis, kuris sukurtas taip, jog vartotojas galėtų juo naudotis kuo ilgiau. Remiantis atlikto rinkos tyrimo duomenimis, pagrindinė priežastis, dėl kurios žmonės keičia savo telefoną, yra ta, kad jis sugedo ir daugeliu atvejų tai įvyko dėl sudužusio ekrano arba pasenusios baterijos, todėl HMD stengėsi, kad juos būtų kuo lengviau pakeisti.

Naujasis „Nokia G22“ pasiūlys galimybę pasikeisti tiek ekraną, tiek ir įrenginio bateriją. Skelbiama, jog baterijos pakeitimas truks vos 5 minutes, o visi reikiami įrankiai atkeliaus kartu su telefonu. Ekrano keitimas turėtų trukti maždaug 20 minučių. Tokie sprendimai siūlomi bendradarbiaujant su „iFixit“, kurie aprūpino įrenginius reikiamais įrankiais, dalimis bei instrukcijomis.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

Nemanau kad sugebėtų ir su instrukcija pasikeisti kiekvienas telefono savininkas. Nes žmonės dabar yra per daug vartotojai. Pirk nauja pirk geresnį. Iš 100 gal 30 ir sugebės pasikeisti nesugadinant. ir plius sandarumas ir atsparumas vandeniui sumažes. Bet yra ir kitų veiksnių. Kaip kad pavyzdžiui programinė įranga pasenusi. Niekas nenorės lėto išmanaus telefono.

Lukas Snarskis

Na, nuimti telefono nugarėlę, išimti bateriją ir įdėti naują tikrai nėra sudėtinga ir anksčiau buvo absoliučiai normalu. Taip, atsparumo savybės kažkiek nukenčia, bet manau, kad galima ir taip sprendimus rasti.

Dėl programinės įrangos sunku nesutikti, nors dabar, pavyzdžiui, Samsung, siūlo ganėtinai ilgą palaikymą, kas iš dalies gali išspręsti problemą. Aišku, geležies senėjimo nelabai kaip sustabdysi...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas