Flagmanų rinkoje – akivaizdi „Apple“ lyderystė: JAV milžinės telefonai graibstomi kaip karštos bandelės, neprilygsta net ir „Samsung“

Tomas Eidukevičius

2023-06-23, 07:46

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų rinkoje populiariausiu gamintoju laikoma Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, tačiau žvelgiant į populiariausius modelius – situacija visiškai kitokia. Čia jau ne vienerius metus pirmauja JAV technologijų bendrovė „Apple“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Flagmanų rinkoje – akivaizdi „Apple“ lyderystė: JAV milžinės telefonai graibstomi kaip karštos bandelės, neprilygsta net ir „Samsung“

Naujausioje „Canalys“ ataskaitoje „Apple iPhone“ serija 2023 m. pirmąjį ketvirtį buvo premium segmento viršūnėje. Remiantis jų vertinimais, „iPhone 14 Pro Max“ buvo geriausiai parduodamas flagmanas, po kurio sekė „iPhone 14 Pro“, „iPhone 14“ ir „iPhone 13“.

31 proc. visų siuntų nuo 2023 metų sausio iki kovo buvo premium klasės įrenginiai, kurių vidutinė kaina viršija 500 JAV dolerių, o tai yra didžiausias skaičius per pastaruosius penkerius metus. Šis konkretus segmentas per metus išaugo 4,7 proc. ir gerokai lenkia bendrą išmaniųjų telefonų rinką, kuri kasmet mažėjo 13,3 proc.

Duomenys atskleidė, kad perkamiausias pirmojo ketvirčio „Android“ flagmanas buvo „Samsung Galaxy S23 Ultra“. Top 15 daugiausiai užima „Samsung“ ir „Apple“ įrenginiai, kas yra suprantama, atsižvelgiant į kur kas platesnį jų premium įrenginių prieinamumą.

Pavyzdžiui, „Google“ prekiauja „Pixel 7“ seriją 17 šalių; „Oppo“ pasilieka „Find N2“ Kinijai, o „Honor“ vis dar bando vytis ir pavėlavo į vakarėlį tik balandį pristatydama „Magic5 Pro“.

„Canalys“ analitikė Nicole Peng anksčiau šią savaitę sakė, kad prireiks šiek tiek laiko, kol pardavėjai sugrįš į vėžes ir užfiksuos teigiamą siuntų augimą. 2023 m. prognozuojama, kad paklausa išliks lėta, tačiau tikimasi, kad 2024 m. augimas sugrįš.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas