„Google“ suduos mirtiną smūgį kibernetiniams nusikaltėliams: didžiausias metų atnaujinimas pasiūlys išskirtines saugumo galimybes, atsinaujinti privalės visi

Artūras Nalivaiko

2023-08-13, 14:00

0 komentarų

Jau netrukus turėtų įvykti oficialus „Android 14“ operacinės sistemos išleidimas. Daugelis „Android“ išmaniųjų telefonų savininkų jau kuris laikas laukia karščiausios metų naujienos pasirodymo, o dabar aiškėja ir daugiau naujų galimybių.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ suduos mirtiną smūgį kibernetiniams nusikaltėliams: didžiausias metų atnaujinimas pasiūlys išskirtines saugumo galimybes, atsinaujinti privalės visi

„Google“ paskelbė apie naujas funkcijos, kuris padidins vartotojų saugumą, o tuo pačiu apsunkins piktavalių bandymus įsilaužti į jūsų išmanųjį telefoną. Vienas reikšmingiausių pakeitimų – galimybė išjungti 2G ryšį.

2G yra labai sena ir tikrai ne pati saugiausia ryšio technologija, kurią vis dar palaiko daugelis įrenginių. Tačiau užpuolikai taip pat gali labai lengvai apgauti 2G bokštus ir perimti srautą. Išjungę 2G ryšį galite žymiai sumažinti užpuolimo riziką.

Kita nauja „Android 14“ saugos funkcija yra galimybė reikalauti šifravimo visiems mobilaus ryšio prisijungimams. Tai reiškia, kad jūsų balso ir SMS srautas visada bus užšifruotas, net jei tinklas, prie kurio esate prisijungę, nepalaiko šifravimo. Dėl to užpuolikams bus daug sunkiau perimti jūsų komunikaciją.

Be šių dviejų pagrindinių saugos funkcijų, „Android 14“ taip pat yra daug kitų saugos patobulinimų. Pavyzdžiui, yra naujų apsaugos priemonių nuo kenkėjiškų programų, kurios bando pavogti jūsų slaptažodžius ar kitus neskelbtinus duomenis. Taip pat yra naujų funkcijų, kurios leidžia lengviau valdyti, kaip jūsų duomenis naudoja programėlės.

Apskritai „Android 14“ yra didelis žingsnis į priekį mobiliojo ryšio saugumo srityje. Jei ieškote saugaus išmaniojo telefono, tikrai turėtumėte apsvarstyti galimybę atsinaujinti į „Android 14“, kai ji bus prieinama.

Pagrindinės „Android 14“ naujienos, susijusios su saugumu:

  • 2G ryšio išjungimas: kaip minėta anksčiau, 2G yra labai senas ir nesaugus mobilusis tinklas. Išjungę 2G ryšį galite žymiai sumažinti atakų riziką. Ši funkcija pasiekiama „Android 12” ir naujesnėse versijose, tačiau ji bus plačiau pasiekiama naudojant „Android 14“.
  • Reikalaujamas šifravimas visiems mobiliojo ryšio tinklams: ši funkcija užtikrins, kad jūsų balso ir SMS srautas visada būtų šifruotas, net jei tinklas, prie kurio esate prisijungę, nepalaiko šifravimo. Dėl to užpuolikams bus daug sunkiau perimti jūsų komunikaciją.
  • Naujos apsaugos nuo kenkėjiškų programų: „Android 14“ apima daugybę naujų apsaugos priemonių nuo kenkėjiškų programų, kurios bando pavogti jūsų slaptažodžius ar kitus neskelbtinus duomenis. Pavyzdžiui, yra nauja funkcija, pavadinta „Apsaugotos programos“, kuri leidžia pažymėti tam tikras programas kaip saugesnes už kitas. Dėl to kenkėjiškoms programoms bus sunkiau pasiekti šias programas ir pavogti jūsų duomenis.
  • Naujos programėlių leidimų valdymo funkcijos: „Android 14“ leidžia geriau valdyti, kaip programėlės naudoja duomenis. Pavyzdžiui, dabar galite suteikti programoms prieigą prie vietos duomenų tik tada, kai jos naudojamos. Tai padės apsaugoti jūsų privatumą.

Tai tik keletas naujų saugos funkcijų, kurios pateikiamos „Android 14“ versijoje. Jei ieškote saugaus išmaniojo telefono, tikrai turėtumėte apsvarstyti galimybę atsinaujinti į „Android 14“, kai ji bus išleista.

Be naujų „Android 14“ saugos funkcijų, yra daugybė kitų dalykų, kuriuos galite padaryti, kad išliktumėte saugūs naudodami „Android“ įrenginį. Štai keli patarimai:

  • Naudokite stiprų slaptažodį ir įjunkite dviejų veiksnių autentifikavimą visose savo internetinėse paskyrose.
  • Būkite atsargūs su tuo, kokias programėles diegiate. Įdiekite programėles tik iš patikimų šaltinių.
  • Atnaujinkite savo „Android“ įrenginį naujausiomis saugos pataisomis.
  • Būkite atsargūs su tuo, kokia informacija dalinatės internete. Nesidalinkite savo asmenine informacija su žmonėmis, kurių nepažįstate.
  • Naudokite VPN kai naudojate viešuosius Wi-Fi tinklus.

Vadovaudamiesi šiais patarimais galite padėti apsaugoti „Android“ įrenginį nuo atakų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas