„Huawei“ oficialiai pristatė „nova 12 Pro“ ir „nova 12 Ultra“ modelius: kameros pasiūlys kintančią diafragmą, o priekinėje dalyje – dviguba kamera asmenukėms

Lukas Snarskis

2023-12-27, 07:46

0 komentarų

Internete jau kuris laikas buvo kalbama apie artėjantį „Huawei nova 12“ serijos įrenginių debiutą. Kinijos technologijų milžinė šiai spaudos konferencijoje ruošėsi ganėtinai ilgai, o pagaliau įvyko ir oficialus pristatymas.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – sutaupykite net iki 70 proc.
„Huawei“ oficialiai pristatė „nova 12 Pro“ ir „nova 12 Ultra“ modelius: kameros pasiūlys kintančią diafragmą, o priekinėje dalyje – dviguba kamera asmenukėms

Kaip ir buvo tikėtasi, „Huawei“ atstovai oficialiai pristatė „nova 12“ serijos išmaniuosius telefonus – tai „nova 12“, „nova 12 Pro“ o taip pat ir „Huawei nova 12 Ultra“. Kalbos apie šiuos įrenginius sklando jau bent kelis mėnesius, o dabar jau žinomos ir visos oficialios šių telefonų savybės.

Šiame tekste kviečiame pažvelgti į naujuosius „Huawei nova 12 Pro“, o taip pat ir „nova 12 Ultra“ išmaniuosius telefonus, o apie „nova 12“ modelį galite skaityti paspaudę čia.

Naujasis „Huawei“ nova 12 Ultra“ aprūpintas 6,76 colių įstrižainės LTPO OLED ekranu su kintančiu atsinaujinimo dažniu iki 120 Hz. Čia naudojama 2 776 x 1 224 taškų raiška pasižyminti panelė, kuri palaiko 1 mlrd. spalvų. Išmaniojo telefono ekranas apsaugotas „Kunlun Glass“ apsauginiu stiklu, o viršutinėje dalyje – piliulės formos iškirpimas.

Priekinėje telefono dalyje įmontuota 60 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta plataus kampo asmenukių kamera, o greta rasime ir 8 MP objektyvą, kuris skirtas portretams. „nova 12 Ultra“ nugarėlė padengta dirbtine oda ir turi 3D įspaustą „Huawei“ ir „nova“ prekės ženklą. Nugarėlėje taip pat rasime ir tris kameras.

Pagrindinė „Huawei nova 12 Ultra“ kamera aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu, o greta rasime ir 8 MP plataus kampo objektyvą. Trečiasis objektyvas – lazerinis fokuso sensorius. Verta paminėti ir tai, jog pagrindinė kamera aprūpinta kintančia diafragma – tarp f/1.4 ir f/4.0. Čia naudojamas ir RYYB spalvų filtras.

Išmanusis telefonas turėtų veikti su „Kirin 9000S“ procesoriumi, nors oficialioje „Huawei“ svetainėje tikslus lustas nėra nurodomas. Neatskleidžiama ir kiek operatyviosios (RAM) atminties šis modelis turės, tačiau žinoma, jog pirkėjai galės rinktis vidinės atminties talpyklas iki 1 TB.

„Huawei nova 12 Ultra“ veikimą palaikys 4 600 mAh talpos baterija su 100W greituoju įkrovimu. Verta paminėti, jog išmanusis taip pat turės po ekranu įmontuotą pirštų antspaudų skaitytuvą, palaikys NFC galimybę bei turės stereo garsiakalbius.

Kalbant apie „nova 12 Pro“ išmanųjį telefoną, pastarasis modelis bus labai panašus į „Ultra“ variantą, tačiau turės vieną papildomą spalvos opciją, o taip pat bus ir šiek tiek sunkesnis.

Pranešama, jog naujasis „nova 12 Ultra“ bus parduodamas nuo maždaug 600 eurų, o „Pro“ modelį bus galima įsigyti nuo 510 eurų. Tiesa, jeigu „Ultra“ variantas bus parduodamas su mažiausiai 512 GB vidinės atminties, tai „Huawei nova 12 Pro“ pigiausias modelis turės tik 256 GB atmintinę.

Tiesa, bent jau kol kas abu „Huawei“ išmanieji telefonai bus prieinami tik Kinijos rinkoje. Čia jų prekyba prasidės jau sausio 5 dieną. Informacijos apie „nova 12“ serijos debiutą Europoje – nepateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas