Ieškantiems geriausios ekrano apsaugos priemonės – „Xiaomi“ perspėjimas: šių ekrano apsaugų priemonių naudojimas gali sugadinti jūsų telefoną, prarasite net ir garantiją

Tomas Eidukevičius

2024-02-27, 07:16

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų priedai yra itin aktualus dalykas kiekvienam iš mūsų, o ypatingą dėmesį skiriame ekrano apsaugai. Būtent dėl šios priežasties daugybė gamintojų siūlo savo produkciją ir tam pačiam telefonui galime rasti šimtus skirtingų opcijų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Ieškantiems geriausios ekrano apsaugos priemonės – „Xiaomi“ perspėjimas: šių ekrano apsaugų priemonių naudojimas gali sugadinti jūsų telefoną, prarasite net ir garantiją

Nukritus išmaniajam telefonui, dažniausiai didelių nuostolių išvengti padeda apsauginis ekrano stikliukas – sugerdamas didžiąją dalį smūgio, jis neleidžia ekranui įskilti, tačiau neretai suskyla pats. Pastaruoju metu vis daugiau dėmesio sulaukia ekrano stikliukai, kurie naudoja skystus klijus.

Teigiama, jog čia naudojami skysti klijai gali prasiskverbti į jautrias vietas, pavyzdžiui, mygtukus, įkrovimo prievadą ir garsiakalbių angas, todėl gali kilti tokių problemų kaip netikėtas prietaiso paleidimas iš naujo, mygtukų veikimo sutrikimai ir net telefono korpuso pažeidimai.

„Xiaomi“ atstovai pabrėžia, kad naudojant tokio tipo ekrano apsaugą gali būti panaikinta įrenginio garantija. Tai reiškia, kad bet kokios remonto išlaidos, atsirandančios dėl ekrano apsauginės plėvelės sukeltos žalos, tektų susimokėti įrenginio savininkui.

Nors patyrę naudotojai gali sėkmingai sumontuoti skystas UV ekrano apsaugos priemones. tačiau su netinkamu montavimu susijusi rizika yra didelė. Kaip alternatyvą, „Xiaomi“ rekomenduoja apsvarstyti tradicines ekrano apsaugas, tokias kaip grūdintas stiklas, negrūdintas stiklas arba elektrostatinės plėvelės, kurios užtikrina apsaugą be skysčio patekimo rizikos.

Verta pastebėti ir tai, jog apie tokias ekrano apsaugas neseniai kalbėjo ir „Apple“ atstovai. JAV technologijų bendrovė taip pat nerekomenduoja naudoti tokių priemonių. Kompanijos paskelbtose gairėse pažymima ir tai, jog sušlapusio „iPhone“ džiovinimas nevirtų ryžių maišelyje taip pat gali būti itin žalingas.

Be to, „Apple“ įspėja, kad į įkrovimo prievadą negalima kišti vatos tamponų, popierinių rankšluosčių ar panašių daiktų, taip pat nenaudoti išorinių šilumos šaltinių prietaisui džiovinti. Tokie veiksmai gali dar labiau sugadinti telefoną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas