Ieškantys naujo telefono vis dažniau perka brangius modelius: naujausia statistika atskleidžia didėjančius flagmanų pardavimus, rinkoje ir toliau dominuoja „Apple“

Tomas Eidukevičius

2024-01-02, 16:46

4 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Šioje rinkoje jau kuris laikas fiksuojami mažėjantys pardavimai, kas buvo įprasta tendencija pastaruosius kelis metus. Kaip bebūtų, situacija kiek keičiasi dabar.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Ieškantys naujo telefono vis dažniau perka brangius modelius: naujausia statistika atskleidžia didėjančius flagmanų pardavimus, rinkoje ir toliau dominuoja „Apple“

Ekspertai ir toliau prognozuoja mažėjančius išmaniųjų telefonų. Nepaisant to, brangesnių įrenginių pardavimai išsiskiria iš visos rinkos, rodo 2023 metų ketvirtojo ketvirčio rezultatai. „Counterpoint Research“ duomenimis, aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų pardavimai per metus išaugo 6 proc.

Išmanieji telefonai, kurie kainuoja 600 ar daugiau eurų, šiuo metu sudaro 24 proc. visos rinkos, o šis segmentas fiksuoja didesnį vartotojų susidomėjimą. Ekspertai įsitikinę, jog vartotojai šiuo metu yra pasirengę už naują telefoną mokėti daugiau, o pagrindinė to priežastis – galimybė naujuoju įrenginiu naudotis ilgiau nei perkant pigesnį modelį.

Verta pastebėti ir tai, jog brangesnių išmaniųjų telefonų pardavimai nuo 2016 metų išaugo net tris kartus. Pirkėjai vis dažniau nusprendžia rinktis brangesnį įrenginį, o tai puikiai iliustruoja ir aukščiau pateikiama iliustracija. Aukščiausios klasės modelių pardavimai auga kone kasmet, išskyrus 2019 ir 2020 metus, kuomet rinkoje vyravo stagnacija

Aukščiausios klasės įrenginių rinkoje ir toliau pirmauja JAV technologijų milžinė „Apple“, kurios pardavimai yra net keturis kartus didesni nei antroje vietoje likusios „Samsung“. Ir nors „iPhone“ flagmanus gaminanti bendrovė ir turi didžiulį pranašumą prieš savo pagrindinį konkurentą, tačiau jis yra šiek tiek mažesnis nei anksčiau. Pagrindinė priežastis – sėkmingi „Galaxy S23“ bei naujų „Samsung“ sulenkiamų telefonų pardavimai.

Daugiausiai įtakos aukščiausios klasės telefonų pardavimų augimui turėjo tokios rinkos kaip Kinija, Vakarų Europa, Indija ir kai kurie Azijos bei Afrikos regionai. „Counterpoint Research“ atskleidžia, jog Kinijoje, Indijoje ir Lotynų Amerikoje greičiausiai bus užfiksuotas naujas brangesnių telefonų pardavimų rekordas, o Indija veikiausiai taps sparčiausiai auganti rinka visame pasaulyje.

Tikėtina, jog brangesnių išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau augs. Prognozuojamas augimas gali nulemti tai, kad kone 1 000 eurų ar daugiau kainuojantys įrenginiai savo populiarumu ženkliai pralenks vidutinės ar biudžetinės klasės modelius. Kaip jau minėjome, pagrindinė to priežastis – vartotojų noras išleisti daugiau tam, jog galėtų naujuoju įrenginiu naudotis ilgiau.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas