Išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau auga, „Apple“ lipa ant kalnų savo didžiausiam konkurentui, fantastiškus rezultatus fiksuoja Kinijos gamintojai

Lukas Snarskis

2024-07-19, 17:15

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Pastaruosius keletą metų buvo fiksuojami vis mažesni pardavimai, bet dabar situacija kiek geresnė.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau auga, „Apple“ lipa ant kalnų savo didžiausiam konkurentui, fantastiškus rezultatus fiksuoja Kinijos gamintojai

Neseniai pasirodė pasaulinių telefonų pardavimų statistika, kuri rodo vis gerėjančią situaciją rinkoje. Įrenginių pardavimai auga jau trečią ketvirtį iš eilės, rodo naujausi „Canalys“ duomenys. Pranešama, jog balandžio – birželio mėnesiais buvo parduota 288 mln. išmaniųjų, kas yra 12 proc. daugiau nei per nai.

Daugiausiai išmaniųjų telefonų pardavė Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, kuri ir toliau išlieka lyderės pozicijoje. Tiesa, gamintojo atotrūkis nuo antroje pozicijoje esančios JAV technologijų milžinės „Apple“ – ne toks ir didelis. „iPhone“ telefonus parduodanti kompanija atsilieka vos 2 procentiniais punktais.

Tikrieji pastarojo ketvirčio laimėtojai – Kinijos bendrovės. „Xiaomi“ ir „Transsion“ gerokai padidino savo pardavimus ir dabar užima atitinkamai 15 ir 9 proc. Teigiama, kad šios kompanijos užfiksavo puikius rezultatus besivystančiose rinkose, pavyzdžiui, Azijos ir Ramiojo vandenyno, Artimųjų Rytų, Afrikos ir Lotynų Amerikos rinkose, o mažėjanti infliacija padeda jiems skatinti produktų atnaujinimą.

Priminsime, jog neseniai buvo pasirodžiusi ir IDC ekspertų statistika. Pastarieji pažymi, jog rinkoje ir toliau fiksuojamas didesnis susidomėjimas brangesniais įrenginiais. Didžiausi šios tendencijos laimėtojai – „Samsung“ ir „Apple“. Kinijos gamintojai daugiausiai taikosi į vidutinės klasės ar pigius įrenginius, kur pastaruoju metu vyksta itin arši konkurencinė kova.

Prognozuojama, kad 19 proc. visų šių metų pardavimų turėtų sudaryti išmanieji telefonai, kurie aprūpinti dirbtinio intelekto sprendimais. IDC atskleidžia, jog tai yra vienas sparčiausių augimų, žvelgiant į kitas įrenginiuose siūlomas inovacijas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas