Išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau auga, lyderių trejetuke – įspūdingai išaugę Kinijos milžinės pardavimai ir galimybė aplenkti „Apple“

Lukas Snarskis

2024-07-15, 17:15

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Pastaruosius keletą metų buvo fiksuojami vis mažesni pardavimai, bet dabar situacija kiek geresnė.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau auga, lyderių trejetuke – įspūdingai išaugę Kinijos milžinės pardavimai ir galimybė aplenkti „Apple“

Šiandien pasirodė naujausia pasaulinių pardavimų statistika. Remiantis IDC duomenimis, antrojo šių metų ketvirčio metu išmaniųjų telefonų pardavimai išaugo 6,5 proc., lyginant su analogišku periodu praėjusiais metais. Tai jau ketvirtas ketvirtis, kuomet pardavimai auga.

Daugiausiai išmaniųjų telefonų pardavė Pietų Korėjos milžinė „Samsung“. Šios bendrovės pardavimai siekia 53,9 mln. ir tai leido užsitikrinti 18,9 proc. rinkos. Metinis kompanijos augimas siekia 0,7 proc. Antroje pozicijoje – „Apple“ su 42,2 mln. parduotų telefonų ir 15,8 proc. rinkos dalies.

Kinijos milžinė „Xiaomi“ užfiksavo geriausius rezultatus tarp penkių didžiausių gamintojų. Nors bendrovė rikiuojasi tik trečioje pozicijoje ir antrojo metų ketvirčio metu pardavė 42,3 mln. išmaniųjų telefonų, tačiau augimas siekia net 27,4 proc., o tai leido priartėti prie „Apple“.

Tarp penkių didžiausių gamintojų randame „Vivo“ ir „Oppo“, kurios užėmė atitinkamai ketvirtąją ir penktąją vietą. „Vivo“ per antrąjį šių metų ketvirtį pardavė 25,9 mln, o „Oppo“ – 25,8 mln. išmaniųjų telefonų.

IDC ekspertai pažymi, jog rinkoje ir toliau fiksuojamas didesnis susidomėjimas brangesniais įrenginiais. Didžiausi šios tendencijos laimėtojai – „Samsung“ ir „Apple“. Kinijos gamintojai daugiausiai taikosi į vidutinės klasės ar pigius įrenginius, kur pastaruoju metu vyksta itin arši konkurencinė kova.

Prognozuojama, kad 19 proc. visų šių metų pardavimų turėtų sudaryti išmanieji telefonai, kurie aprūpinti dirbtinio intelekto sprendimais. IDC atskleidžia, jog tai yra vienas sparčiausių augimų, žvelgiant į kitas įrenginiuose siūlomas inovacijas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas