Įžūlumo viršūnė: reklamos bendrovė sako, kad telefonai klausosi mūsų pokalbių, faktai nustebins daugelį

MiTech.lt

2023-12-20, 17:05

0 komentarų

„Cox Media Group“ (CMG) reklamos dukterinė įmonė „Local Solutions“ pradėjo rinkodaros strategiją, teigdama, kad gali naudoti „aktyvaus klausymosi“ technologiją, kad galėtų tiksliai nukreipti klientą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Įžūlumo viršūnė: reklamos bendrovė sako, kad telefonai klausosi mūsų pokalbių, faktai nustebins daugelį

Teigiama, kad šis metodas naudoja išmaniuosius telefonus, išmaniuosius televizorius ir kitus prijungtus įrenginius, kad klausytųsi naudotojų ir sužinotų, ką jie gali norėti įsigyti.

„Naudodama „aktyvųjį klausymąsi“, CMG dabar gali naudoti balso duomenis, kad nukreiptų jūsų reklamą į TIKRUS žmones, kurių ieškote“, – rašoma dabar jau ištrintame rinkodaros puslapyje. Žinoma, interneto archyve viskas išlieka.

Medžiagoje pateikiama pavyzdžių, kaip bendrovė galėtų rinkti pokalbius, kad reklamuotų įvairius produktus – nuo oro kondicionierių iki būsto paskolų. Tačiau „Local Solutions“ nepaaiškino, kaip ji renka šiuos balso duomenis, todėl teiginys buvo paviršutiniškas.

Bendrovė, šnipinėjanti per naudotojų įrenginius, atrodo visiškai neteisėta. Tačiau „Local Solutions“ teigia, kad taip nėra, tvirtindama, kad naudotojai atsisakė teisės į privatumą, kai sutiko su paslaugų teikimo sąlygomis.

„Telefonų ir įrenginių klausymasis yra visiškai teisėtas“, – teigia bendrovė. „Taip yra todėl, kad naudotojai paprastai duoda sutikimą, kai sutinka su programinės įrangos atnaujinimų ar programėlių atsisiuntimo sąlygomis“.

Jei „Local Solutions“ iš tiesų naudoja balso duomenis tiksliniam nukreipimui, abejotina, kad ji tiesiogiai klausosi per naudotojo įrenginį. Labiau tikėtina, kad tokius duomenis už tam tikrą mokestį teiktų kitos bendrovės, ypač „Google“, „Apple“ ar galbūt „Samsung“. Tačiau visos jos tvirtina, kad to nedaro, ir nėra jokių įrodymų.

Tačiau tikslinės reklamos, tiesiogiai susijusios su privačiais pokalbiais, ir toliau išlieka aktualus reiškinys. Logiškiausias paaiškinimas yra tas, kad reklamuotojai jus taip gerai pažįsta iš jūsų paieškų, slapukų ir socialinės žiniasklaidos įrašų profilių, kad gali nuspėti, ko jums reikia ir kada jums to reikia. Vis dėlto atrodo, kad šių reklamų pateikimo laikas yra pernelyg puikus, kad tai būtų tik sutapimas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas