Katastrofiški telefonų gamintojų metai: taip blogai kaip pernai nebuvo jau seniai, tačiau lyderis išlieka tas pats

Kiekvienų metų pradžia prasideda taip pat – daugelis gamintojų ruošiasi naujiems produktų pristatymams, o taip pat ir skaičiuoja praėjusių metų pardavimus. Ne išimtis ir išmaniųjų telefonų rinka, kur verda amžina dvikova tarp „Samsung“ ir „Apple“.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Katastrofiški telefonų gamintojų metai: taip blogai kaip pernai nebuvo jau seniai, tačiau lyderis išlieka tas pats

Šiandien paaiškėjo ne tik ketvirtojo 2022 metų ketvirčio rezultatai, bet ir visų metai. Paskutiniojo ketvirčio metu telefonų pardavimai sumažėjo 17 proc., lyginant su 2021 metais, atskleidžia „Canalys“ surinkti duomenys. Skelbiama, kad per visus 2022 metus buvo parduota kiek mažiau nei 1,2 mlrd. išmaniųjų, o tai yra 11 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Negana to, tai yra prasčiausi rezultatai per pastarąjį dešimtmetį.

Žvelgiant į ketvirtojo 2022 metų ketvirčio rezultatus, JAV technologijų milžinė „Apple“ užfiksavo geriausius rodiklius, o tam, žinoma, didžiausia įtaką turėjo „iPhone 14“ serijos įrenginiai. Bendrovė užfiksavo geriausią ketvirtį savo istorijoje ir užėmė net 25 proc. rinkos, taip aplenkdama ir didžiausią savo konkurentą – „Samsung“. Pietų Korėjos kompanija praėjusių metų pabaigoje turėjo tenkintis 20 proc. rinkos. Trečioje vietoje – „Xiaomi“, kurios užimama rinkos dalis sudarė 11 proc.

Ketvirtoje vietoje tarp populiariausiųjų – „Oppo“ su 10 proc., o penketuką užbaigia „Vivo“, kuri pagal pardavimus sudarė 8 proc. visos išmaniųjų telefonų rinkos. Verta pastebėti, jog lyginant su 2021 metų paskutiniuoju ketvirčiu, „Apple“ užimama rankos išaugo 2 proc., „Samsung“ ir „Oppo“ užfiksavo 1 proc. augimą. „Vivo“ rinkos dalis nepakito, o „Xiaomi“, vienintelė bendrovė penketuke, prarado 2 proc. Teigiama, kad pastaroji turėjo problemų Indijos rinkoje, kas ir nulėmė prastesnius rezultatus.

Ir nors „Apple“ paskutinį metų ketvirtį fiksavo puikius rezultatus, tačiau metinei bendrovės pardavimai nebuvo didžiausi rinkoje. JAV technologijų milžinė 2022 metais pelnė 19 proc. rinkos ir nusileido savo amžinai konkurentei. „Samsung“ ir toliau išlieka didžiausiu telefonų gamintoju – pernai jie užėmė 22 proc. rinkos. Trečioje vietoje – „Xiaomi“ su 13 proc. rinkos. Ketvirtoje pozicijoje – „Oppo“, o penketuką ir vėl užbaigia „Vivo“.

„Canalys“ ekspertai įsitikinę, kad šiemet gamintojai saugos savo rinkos dalį, teikdami pirmenybę pelningumui ir išlaidų mažinimui. Geriausiu atveju prognozuojamas nedidelį sektoriaus augimas, o šiais metais gali būti, kad pardavimai išliks nepakitę.

„Nors infliacinis spaudimas palaipsniui mažės, palūkanų normų didinimo, ekonomikos lėtėjimo ir vis sunkiau besiverčiančios darbo rinkos poveikis ribos rinkos potencialą“, – sakė tyrimų analitikas Le Xuan Chiew. „Tai neigiamai paveiks prisotintas, vidutinės ir aukštesnės klasės dominuojančias rinkas, pavyzdžiui, Vakarų Europos ir Šiaurės Amerikos.“

L.Chiew priduria, kad Pietryčių Azija yra vienintelis regionas, kuriame tikimasi reikšmingo teigiamo augimo, tačiau tai įvyks tik antroje šių metų pusėje.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas