Kinijoje dirbantiems „Microsoft“ darbuotojams – netikėtas reikalavimas: kompanijos vadovai prašo naudotis tik „Apple“ sukurtais telefonais, paaiškėjo ir to priežastis

Lukas Snarskis

2024-07-17, 19:55

0 komentarų

Reaguojant į vis aštresnę situaciją tarp JAV ir Kinijos – į tai sureagavo ir „Microsoft“. Technologijų bendrovė prašo šimtų darbuotojų, kurie dirba įvairiuose padaliniuose Kinijoje, apsvarstyti galimybę persikelti už šios šalies ribų. Tačiau tai ne vienintelis kompanijos pasiūlymas Kinijoje dirbančiam personalui.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Kinijoje dirbantiems „Microsoft“ darbuotojams – netikėtas reikalavimas: kompanijos vadovai prašo naudotis tik „Apple“ sukurtais telefonais, paaiškėjo ir to priežastis

„Microsoft“ saugumo sumetimais prašo savo darbuotojų Kinijoje pakeisti darbinius išmaniuosius telefonus, praneša „Bloomberg“. Su vidiniu pranešimu, skirtu šios komandos nariams, susipažinę šaltiniai teigia, kad jame prašoma atsisakyti „Android“ įrenginių, kai jie dirba, ir naudoti tik „iPhone“.

Pranešime teigiama, kad šis žingsnis yra dalis „Microsoft“ didesnio dėmesio saugumui, kurį dar gegužės mėnesį bendrovė paskelbė svarbiausiu savo prioritetu. JAV korporacijos atmintinėje nurodyta, jog visi žemyninės Kinijos darbuotojai iki rugsėjo turės atsisakyti savo „Android“ išmaniųjų telefonų ir vietoj jų gauti „iPhone 15“.

„Bloomberg“ pranešime pažymima, kad „Microsoft“ šį žingsnį žengia iš dalies dėl to, kad žemyninėje Kinijoje oficialiai negalima naudotis „Google Play“ programėlių parduotuve. Tai reiškia, kad šios šalies „Android“ įrenginiuose nebus galima išleisti ir atnaujinti „Android“ pagrįstos „Microsoft Authenticator“ ir kitų saugumo ir tapatybės programų, kuriomis šiems darbuotojams reikės naudotis.

Šis saugumo užtikrinimo pokytis „Microsoft“ Kinijos komandos nariams taikomas po metus trukusių didelių bendrovės sistemų pažeidimų. Tarp jų buvo ir vienas, įvykęs 2023 metų vasarą, kai Kinijoje įsikūrusi grupė gavo prieigą prie „Outlook“ el. pašto paskyrų JAV ir Europoje.

Po šio incidento „Microsoft“ paskelbė naują Saugios ateities iniciatyvos programą, skirtą bendroms kibernetinio saugumo pastangoms didinti. Tačiau 2024 metų sausio pradžioje bendrovė atskleidė, kad Rusijoje įsikūrusiai programišių grupei pavyko gauti prieigą prie kai kurių aukščiausio lygio bendrovės vadovų el. pašto paskyrų.

Iškart po to, JAV kompanija atskleidė, kad artimiausioje ateityje ne tik saugumas bus didžiausias jos rūpestis, bet ir tai, kad jos darbuotojų atlyginimai ir premijos gali būti paveikti priklausomai nuo jų pačių indėlio į kibernetinį saugumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas