Kinijos rinkoje ir toliau pirmauja „Apple“, tačiau „Huawei“ fiksuoja atsigavimo ženklus ir didėjančius pardavimus

Lukas Snarskis

2024-02-11, 08:05

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ per pastaruosius metus išgyveno ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. Tačiau nepaisant įvairiausių sankcijų, bendrovė ir toliau kuria naujus produktus.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kinijos rinkoje ir toliau pirmauja „Apple“, tačiau „Huawei“ fiksuoja atsigavimo ženklus ir didėjančius pardavimus

„Huawei“ šiemet ketina pristatyti naujus „Mate 70“ serijos išmaniuosius telefonus, kurių debiuto laukiama rudenį. Teigiama, jog bendrovė ketina konkuruoti su panašiu laikotarpiu pasirodančiais „iPhone 16“ serijos flagmanais. Žinoma, tokia konkurencinė kova gali įvykti tik Kinijos rinkoje.

Būtent vietinėje rinkoje ši bendrovė demonstruoja geriausius rezultatus, kur atgauna anksčiau prarastas pozicijas. Nors Kinijoje išmaniųjų telefonai ir mažėja, tačiau „Huawei“ fiksuoja puikius rezultatus. Paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu gamintojas užėmė ketvirtąją poziciją ir kone padvigubino savo pardavimus, lyginant su analogišku periodu 2022 metais.

„Huawei“ per ketvirtąjį 2023 metų ketvirtį pardavė 10,4 mln. išmaniųjų telefonų ir užėmė 14 proc. rinkos. Tokie rezultatai leido užfiksuoti net 47 proc. augimą, kas yra geriausias rezultatas tarp penkių didžiausių gamintojų Kinijoje. Net neabejojama, kad pagrindinė tokios sėkmės priežastis – sėkmingi „Mate 60“ serijos pardavimai.

Tiesa, žvelgiant į bendrus 2023 metų rezultatus – „Huawei“ nepateko tarp penkių populiariausių gamintojų. Pirmąją poziciją čia užėmė JAV bendrovė „Apple“, kuri pelnė 19 proc. rinkos, o toliau rikiuojasi „Vivo“, „Oppo“ ir „Honor“. Visos trys įmonės užėmė 16 proc. rinkos. Penketuką užbaigia „Xiaomi“ su 35,6 mln. parduotų telefonų ir 13 proc. rinkos dalimi.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas