Laukiantiems naujausių „Xiaomi“ flagmanų – prastos naujienos: paaiškėjo, kiek kainuos naujasis „Xiaomi 14“ modelis, yra ir blogų naujienų

Tomas Eidukevičius

2024-02-14, 07:46

0 komentarų

„Xiaomi“ dar ne taip seniai pristatė „Xiaomi 14“ serijos išmaniuosius telefonus – tai „Xiaomi 14“, o taip pat ir „Xiaomi 14 Pro“. Naujausi bendrovės flagmanai jau prieinami Kinijos rinkoje, o netrukus ši serija debiutuos ir Europoje. Tai oficialiai patvirtino ir pats gamintojas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Laukiantiems naujausių „Xiaomi“ flagmanų – prastos naujienos: paaiškėjo, kiek kainuos naujasis „Xiaomi 14“ modelis, yra ir blogų naujienų

Kinijos technologijų kompanijos atstovai oficialiai paskelbė, jog tarptautinis naujausių flagmanų debiutas įvyks jau vasario 25 dieną, sekmadienį. „Xiaomi“ spaudos konferencija bus surengta Barselonoje, kur jau kitą dieną prasidės „Mobile World Congress“ technologijų paroda.

Tiesa, į Europą atkeliaus tik vienas šios serijos išmanusis telefonas. Remiantis naujausia informacija, mūsų regione bus prieinamas tik standartinis „Xiaomi 14“ variantas. Dabar jau žinoma ir kiek jis turėtų kainuoti.

Pranešama, jog „Xiaomi 14“ mūsų rinkoje bus parduodamas už 1 099 eurus, o už šią kainą pirkėjai gaus 12 GB operatyviosios (RAM) ir 512 GB vidinės atminties. Palyginimui, praėjusiais metais debiutavęs „Xiaomi 13“ kainavo 999 eurus, tačiau jo atmintinės buvo kiek mažesnės – atitinkamai 8 GB ir 256 GB.

Priminsime, jog standartinis „Xiaomi 14“ serijos modelis bus labai panašus į savo pirmtaką, o jo dydis – identiškas. Išmaniojo telefono ilgis siekia 152,8 mm, plotis – 71,5 mm, o storis – 8,2 mm. Analogiškai matmenimis pasižymėjo ir „Xiaomi 13“ variantas.

Išmaniojo priekinėje dalyje – 6,36 colių įstrižainės ekranas su 1 200 x 2 670 taškų raiška. Čia naudojama LTPO OLED panelė su 120 Hz atsinaujinimo dažniu, o maksimalus ryškumas sieks 3 000 nitų. Priekinėje įrenginio dalyje – nedidelis apskritimas, kur įmontuota asmenukių kamera.

Kalbant apie kameras, „Xiaomi 14“ turės beveik tokias pačias kameras kaip ir „Pro“ modelis. Pagrindinis objektyvas bus kone identiškas, tačiau šiame variante jis turės fiksuotą diafragmą, kuri bus f/1.6. Teleobjektyvas – toks pats kaip ir „14 Pro“ modelyje, o trečioji kamera neturės automatinio fokusavimo bei makro fotografijos galimybių.

Kaip ir „Pro“ modelis, taip ir standartinis variantas, veiks su „Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi. Pirkėjams bus galima rinktis tarp 12 GB arba 16 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB bei 1 TB vidinės atminties. Išmaniojo telefono veikimą palaikys 4 610 mAh talpos baterija su 90 W greituoju įkrovimu bei 50 W belaidžiu krovimu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas