Naujausi „Huawei“ flagmanai naudoja rekordinį kiekį Kinijoje pagamintų komponentų: paaiškėjo, kiek kiniškų detalių yra naujausiuose „Pura 70“ serijos įrenginiuose

Lukas Snarskis

2024-05-21, 16:35

1 komentaras

Kinijos kompanija „Huawei“ dar visai neseniai surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė karščiausius savo produktus, o tarp jų – ir „Huawei Pura70 Ultra“ išmanusis telefonas. Naujausi bendrovės įrenginiai jau yra prieinami ir Europoje.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Naujausi „Huawei“ flagmanai naudoja rekordinį kiekį Kinijoje pagamintų komponentų: paaiškėjo, kiek kiniškų detalių yra naujausiuose „Pura 70“ serijos įrenginiuose

2024 metų „Huawei“ flagmanų seriją sudaro keturi įrenginiai – tai „Pura 70“, „Pura 70 Pro“, „Pura 70 Pro Plus“, o taip pat ir „Huawei Pura 70 Ultra“. Bene įdomiausia tema, susijusi su šiais telefonais, yra juose naudojami komponentai. Dabar aiškėja ir daugiau informacijos apie tai.

„TechInsight“ analizė atskleidė, kad dauguma „Pura 70“ serijos telefonų komponentų yra pagaminta Kinijoje. Daugiausiai vietinės gamybos detalių turi standartinis šios „Huawei“ flagmanų serijos įrenginys – 33 iš 69 komponentų yra pagaminti Kinijoje.

„Huawei Pura 70 Ultra“ modelyje naudojama tik „Yangtze Memory Technologies Corporation“ (YMTC), pirmaujančios Kinijos NAND atminties gamintojos, kuriai taip pat taikomos JAV sankcijos, atmintis.

„Kinijoje pagamintų komponentų santykis standartiniame „Pura 70“ buvo didesnis nei „Pura 70 Pro Plus", - sakė „TechInsights“ analitikė Stacy Wegner.

Ankstesnė „TechInsights“ analizė atskleidė, kad „HiSilicon Kirin“ lustus, kuriais maitinami „Pura 70“ serijos modeliai, gamina didžiausia Kinijos lustų gamintoja „Semiconductor Manufacturing International Corporation“ (SMIC). Tai sutampa su „Mate 60“ serijos lustų gamyba - visi jie gaminami naudojant tą patį 7 nanometrų procesą.

Sumažėjusi „Huawei“ priklausomybė nuo užsienio gamintojų yra reikšmingas bendrovės laimėjimas, ypač atsižvelgiant į griežtus JAV taikomus apribojimus. Verta prisiminti, jog dar visai neseniai JAV atšaukė „Qualcomm“ ir „Intel“ lustų eksporto licencijas „Huawei“, taip dar labiau apribodamos prieigą prie jų produktų.

Tačiau analitikai menkina šio žingsnio poveikį, atkreipdami dėmesį į esamus „Huawei“ pajėgumus gaminti 4G ir 5G mikroschemų rinkinius įvairiems telefonų modeliams.

„Nesitikime, kad atšauktos licencijos turės reikšmingos įtakos „Huawei“ išmaniųjų telefonų verslui“, - sakė „TechInsights“ vyresnioji analitikė Linda Sui.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas