Netikėta: „Samsung Galaxy S20 Ultra” „DxOMark” kamerų reitinge ne tik nusileido „Huawei P40 Pro”, bet ir užėmė apgailėtinai žemą vietą

Ignas Petrikonis

2020-04-22, 01:00 (atnaujinta 2023-02-20, 10:19)

8 komentarai (-ų)
Netikėta: „Samsung Galaxy S20 Ultra” „DxOMark” kamerų reitinge ne tik nusileido „Huawei P40 Pro”, bet ir užėmė apgailėtinai žemą vietą

Fotoaparatų ir išmaniųjų kamerų reitingavimu užsiimti „DxOMark”, trukusi kur kas ilgiau nei planuota, pagaliau įvertino „Samsung” superflagmano „Galaxy S20 Ultra” galimybes. Galbūt toks delsimas išėjo į naudą gamintojui, kuris spėjo išsiųsti visus svarbius kameros pataisymų atnaujinimus, tačiau „DxOMark” išvados yra kur kas prastesnės nei tikėjosi fanai ir technologijų entuziastai.

„Galaxy S20 Ultra” buvo apdovanotas aukštu 132 fotografijos balu, bet vos 102 taškai video kategorijoje nutempė telefoną žemyn „DxOMark” reitinge. Bendras 122 taškų įvertinimas vienam brangiausių telefonų šiuo metu leido užsitikrinti vos 6-tą vietą, dalinantis ją su kur kas pigesniu „Honor V30 Pro”. Primename, kad pirma vieta priklauso „Huawei P40 Pro” (128 taškai), antra - „Oppo Find X2 Pro” (124 taškai), o trečia - „Xiaomi Mi 10 Pro”.

Kamerų specialistai gyrė „Ultra” dėl gyvų spalvų, plataus dinaminio diapazono, ir vieno geriausių optinio triukšmo valdymo rinkoje. Tuo metu itin plataus kampo kamera buvo tituluota geriausia klasėje.

Kur „S20 Ultra” suklupo, yra autofokusavimas prasto apšvietimo sąlygomis, kadangi telefono pagrindinis 108MP jutiklis neturi dviejų taškų automatinio fokusavimo technologijos, kuria gali pasigirti net pigesnis „Galaxy S20”. Tai neleido įrenginiui rimtčiau pasispardyti ir paliko konkurentų užnugaryje.

Kalbant apie dinaminį diapazoną, jis nebuvo toks platus kaip „Huawei P40 Pro”, o detalumas šiek tiek atsiliko nuo „Xiaomi Mi 10 Pro”. Galų gale, priartinus vaizdą, matomi smulkūs artefaktai.

Primename, jog „DxOMark” reitingu nereikėtų pasikliauti aklai, nes kompanija kelia nemažai klausimų dėl savo reputacijos ir objektyvumo. Apie tai netgi esame parengę atskirą straipsnį, kurį galite rasti čia.

8 komentarų

Armiux

Turi galvoje, kad iphonas kaip Rusija? Pilnai sutinku tik visiškai nieko ne išmanantys žmogus tvirtintu kitaip vienintelis dalykas ką iphonas turi tai procesorių viskas kitkas atsilieka 5 metais nuo Android jau nekalbant apie ios kuri skirta vaikams, kad nepaspaustu ko nereik.

Aivaraas

Ir nepriklausomi tyrėjai kaip suprantau paantrino rezultatus. Liūdna, kad neprilygsta Samsung ir Apple kinietiškam telefonui. Neprilygsta nei kainos, nei kokybės atžvilgiu... Kažkur rudeniop ultra dar išleis... Dabar konkurentų nėra, su savim tik konkuriuos tecnologijos srityje... Kiek metų reikės, kad kinija pasivytumėm??? Ar taip ir vilksimės iš paskos?

To the best

Jo jo, dar bonka išgerk dar ne taip pralenks. Kaip Rusija lenkia amerika :) taip kinai iPhone. Iki iPhone foto kokybės visiem tiem kinam kaip.....

Dzin tos kameros. Atrodo, kad čia vis tapo profesionaliais fotografais. Profesionalai naudojasi profesionaliais fotoaparatais. Nuotraukos grožis matuojamas ne kažkokiais taškais, kurie neaišku, kaip apskaičiuojami.

The Best Huawei!!!

Senai jau aišku, kad Huawei aplenkė ir graužtuko iphonus, ir samsungus, ne šiaip Huawei liko be googlo, nes kažkaip su labai rimtais konkurentais išmyžtaklyniams (apple ir samsung) kovoti reikia.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas