„Oppo“ ruošia „Find X5 Pro“ flagmaną: gerokai patobulintos kameros ir itin galingos specifikacijos

Leonardas Sindaravičius

2022-02-07, 13:20 (atnaujinta 2023-01-08, 14:23)

0 komentarų
„Oppo“ ruošia „Find X5 Pro“ flagmaną: gerokai patobulintos kameros ir itin galingos specifikacijos

Pernai išmaniųjų telefonų gamintoja „OnePlus“ pradėjo bendradarbiavimą su „Hasselblad“ siekdama pagerinti savo kamerų vaizdo atkūrimo kokybę. Panašu, kad šis bendradarbiavimas greitai nebebus vieno prekės ženklo išskirtinis bruožas - neseniai „OnePlus“ kompaniją įsigijusi „Oppo“ taip pat gaus naudos iš „Hasselblad“ ekspertų ištobulintų lęšių. Naujausiais duomenimis, garsiu vardu padabinta kameros sistema nebus vienintelis „Oppos Find X5 Pro“ skiriamasis bruožas.

Naujasis išmanusis telefonas turės panašią specifikaciją, kaip jo pirmtakas „X3 Pro“, tad ryškiausi pokyčiai pastebimi būtent kameroje. Nors įrenginyje bus naudojami tokie pat „Sony IMX766“ jutikliai (50 MP, 1/1,56”, 1.0µm), juos dengs nauji objektyvai. Pagrindinė kamera turės f/1,7 diafragmą, o šalia jos puikuosis plataus kampo kamera su f/2,2 diafragma. Kitas svarbus atnaujinimas yra „MariSilicon“ vaizdo procesoriai, vadovausiantys daugiakryptei automatinio fokusavimo sistemai bei gebantys apdoroti vaizdą 10-ties bitų spalvų erdvėje.

Trečioji kamera „Find X5 Pro“ įrenginyje turės 13 MP raiškos sensorių ir 5 kartų hibridinio priartinimo sistemą, kaip praneša „WinFuture“. Palyginimui, tokios pat raiškos telefoto kamera „Oppo Find X3 Pro“ telefone suteikia tik 2X optinio priartinimo galimybę, tad remiantis ankstesne informacija, tai gali reikšti, jog naudojama tokia pat techninė įranga, tačiau kitoks vaizdo apdorojimo būdas.

Priekinė kamera bus kitokia, tačiau tokios pat specifikacijos - senąjį „IMX615“ jutiklį pakeis naujas „IMX709“, toks pat, koks naudojamas „Oppo Reno7“ telefonų serijoje. Tai 32 MP raiškos jutiklis su f/2,2 diafragma bei 90º regos lauku.

Įrenginio baterijos talpa bus praplėsta iki 5000 mAh („X3 Pro“ turi 4500 mAh bateriją), o įkrovimo galia pakils iki 80 vatų su belaidžio įkrovimo galimybe. Deja, belaidės įkrovos sparta kol kas nėra nurodoma.

Taip pat ant „Oppo Find X5 Pro“ tikimasi išvysti 6,7 colių įstrižainės LTPO AMOLED ekraną su 1440p+ rezoliucija ir iki 120 Hz atnaujinimo dažniu. Ekraną saugos „Gorilla Glass Victus“ stiklo sluoksnis, tuo tarpu įrenginio korpusas bus pagamintas iš aliuminio ir stiklo bei turės IP68 atsparumo aplinkos veiksniams standartą.

Telefonas bus gaminamas juodos ir baltos spalvų ir turės stiklinę nugarėlę, tačiau bus storesnis ir sunkesnis už savo pirmtaką - jo storis sieks 8,5 mm, o svoris 218 gramų („X3 Pro“ yra 8,3 mm storio ir sveria 193 gramus).

Žvelgiant į esminius vidaus komponentus, „Find X5 Pro“, kaip dera, pasižymės flagmano lygio specifikacija - „Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi, 12 GB operatyviosios atminties ir 256 GB saugyklos (be galimybės praplėsti SD kortele). Kalbant apie kainas, „Pro“ modelis tikriausiai kainuos virš €1200, o „Find X5“ šeimą iš viso sudarys trys modeliai. „Lite“ versija tebus pervadintas „Reno7“, o įprastas „Find X5“ atkeliaus su šiek tiek silpnesniu „Dimensity 9000“ lustų rinkiniu. „Oppo“ turėtų pristatyti visą trijulę mėnesio pabaigoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas