Pasirodė pirmoji informacija apie „Apple” virtualios realybės akinius: kaina privers atsisėsti

Justas Stasiulaitis

2021-02-05, 17:30 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Pasirodė pirmoji informacija apie „Apple” virtualios realybės akinius: kaina privers atsisėsti

Paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad „Apple” virtualios realybės akiniai bus lyg prabangiojo „Mac Pro” kompiuterio atitikmuo šiame segmente. Jie kainuos daug ir bendrovė tikisi parduoti vos vieną vienetą per dieną vienoje „Apple Store” fizinėje parduotuvėje.

Taip pat teigiama, kad šie akiniai bus aprūpinti ypač aukštos raiškos 8K ekranais - tai itin aktualu, kadangi vaizdui atsidūrus taip arti akių, atskiri pikseliai tampa daug geriau įžiūrimi. Tačiau už tokius technologinius pranašumus teks nemenkai paploninti piniginę - akinių kaina prasidės nuo maždaug 3000 JAV dolerių (apie 2500 eur).

„Apple” jau kurį laiką yra susidomėjusi virtualios realybės sritimi, nors iki šiol ji labiau orientavosi į papildytą realybę (AR). Tiesa, ataskaita užsimena apie tai, jog naujasis įrenginys galės palaikyti abi šias technologijas. Tai reiškia, kad jis daugiausia būtų orientuotas į VR, bet galėtų palaikyti ir papildytą realybę, projektuodamas vaizdus jūsų aplinkoje.

Didelė kaina ir aukšto lygio technologijų naudojimas rodo, kad šis įrenginys bus skirtas ne buitiniams vartotojams, o pirmiausia verslui ir pramonei. Tai rinka, kurioje kol kas dominuoja „Microsoft” su savo „Hololens“ sprendimu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas