Paskelbti perkamiausi 2022 metų išmanieji telefonai: tarp dešimties geriausiųjų – net 8 vieno gamintojo modeliai

Lukas Snarskis

2023-03-07, 14:14

1 komentaras

Kiekvienais metais įvairūs analitikai publikuoja ataskaitas, kuriose suskaičiuota, kiek išmaniųjų telefonų buvo parduota per metus. Šie duomenys taip pat atspindi, kokius įrenginius renkasi pirkėjai bei kas jiems atrodo patrauklu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Paskelbti perkamiausi 2022 metų išmanieji telefonai: tarp dešimties geriausiųjų – net 8 vieno gamintojo modeliai

Šiandien pasirodė „Counterpoint Research“ ataskaita, kurioje atskleidžiami populiariausi praėjusių metų išmanieji telefonai. Tarp geriausiai parduodamų įrenginių – vos dviejų gamintojų produkcija ir absoliutus JAV technologijų milžinės „Apple“ dominavimas. Šios kompanijos įrenginiai užėmė net 8 iš 10 pozicijų.

Remiantis „Counterpoint“ pateikiama informacija, populiariausias praėjusių metų išmanusis telefonas buvo „iPhone 13“, kurį įsigijo 5 proc. pirkėjų. 2021 metais išleisto modeliai sudarė net 28 proc. visų „Apple“ telefonų pardavimų pernai. Skelbiama, jog šis įrenginys buvo geriausiai parduodamas JAV, JK, Kinijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje, o tokie rezultatai užfiksuoti nuo 2021 rugsėjo, kuomet jis buvo išleistas, iki 2022 rugpjūčio.

Antroje populiariausių telefonų pozicijoje – „iPhone 13 Pro Max“, kurį įsigijo 2,6 proc. pirkėjų, pernai sumąsčiusių atsinaujinti savo išmanųjį. Tarp trijų perkamiausių - ir dar vienas „Apple“ flagmanas. Trejetuką užbaigia praėjusį rudenį pristatytas „iPhone 14 Pro Max“, kuriam atiteko 1,7 proc. visų praėjusių metų pardavimų.

Tarp dešimties populiariausių išmaniųjų telefonų – tik du įrenginiai, kurie pagaminti ne „Apple“. Ketvirtoje vietoje atsidūrė „Samsung Galaxy A13“, o dešimtoje pozicijoje – „Galaxy A03“ modelis. Verta pastebėti, kad tai yra du pigiausi modeliai šiame dešimtuke. Likusias dešimtuko vietas užėmė būtent „Apple“ produktai.

Penktoje vietoje – „iPhone 13 Pro“, šeštoje – „iPhone 12“, septintoje – „iPhone 14“, aštuntoje – „iPhone 14 Pro“, o devintoje pozicijoje randame „iPhone SE 2022“.

1 komentarų

Mindaugas

Tai kad Amerikoje daugiau ir nera ko pirkti apart iPhone ir Samsung. Gal nebent dar motorola

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas