Renkuosi naują išmanųjį telefoną su „Bing“ pokalbių roboto pagalba: geriausio „Android“ telefono paieškos pakrypo netikėta linkme... Sužinokite kuo tai baigėsi

Lukas Snarskis

2023-03-04, 07:30 (atnaujinta 2023-03-06, 11:27)

2 komentarai (-ų)

Pastarosios savaitės internetinėje erdvėje buvo itin įdomios, o daugybės dėmesio sulaukė „OpenAI“ bendrovės sukurtas pokalbių robotas „ChatGPT“. „Dall-E“ nuotraukų įrankio kūrėjai pristatė bandomąją pokalbių roboto versiją, kuri iškart buvo įvardijama kaip internetinės paieškos ateitimi, kuri ateityje gali pakeisti „Google“ paieškos sistemą. Tačiau paieškos milžinė sulaukė ir dar vieną smūgio.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Renkuosi naują išmanųjį telefoną su „Bing“ pokalbių roboto pagalba: geriausio „Android“ telefono paieškos pakrypo netikėta linkme... Sužinokite kuo tai baigėsi

Visai neseniai įvyko ir „Microsoft“ vadovų surengta spaudos konferencija, kurios metu atskleisti šios bendrovės sumanymai. Niekam ne paslaptis, jog ši JAV technologijų kompanija valdo paieškos sistemą „Bing“, o taip pat ir finansuoja „ChatGPT“ kūrimą. Dabar buvo pristatyti ir pirmieji šios partnerystės vaisiai – tai pokalbių roboto integracija į paieškos sistemą.

Prieigą prie naujojo „Bing“ pokalbių roboto išbandėme ir mes. Visų pirma, reikėtų paminėti, jog norint išbandyti šią naujovę teko laukti beveik dvi savaites. Kaip bebūtų, pagaliau gavome tokią galimybę ir nedelsiant pradėjome ieškoti geriausių telefonų, o pagrindinis tikslas buvo išsirinkti geriausią įrenginį ir rasti žemiausią kainą Lietuvoje. Taigi, pažiūrėkime kas pavyko.

Kaip ir įprasta, pokalbį pradėjau pasisveikinimu. Norisi būti mandagiu, gal ir robotukas bus labiau suinteresuotas man padėti. Negali žinoti. Iškart po pasisveikinimo – prie reikalo. Ieškome geriausių „Android“ telefonų. Ir čia jau iškart nujaučiau klastą.

Kaip galite matyti iš aukščiau esančios nuotraukos – gavau penkių telefonų sąrašą su keletu šaltiniu, tačiau atvirai – šaltiniai tikrai neatrodo patikimai. Jeigu atsidarysite vieną iš jų, neskaitant „Bing“ ir pigu.lt, tai pamatysite, kad tai yra su „Google Translate“ ar gal „ChatGPT“ paruošti tekstai, kurie nekelia jokio pasitikėjimo. Bandau patikslinti paiešką, tačiau čia turbūt padariau pirmąją klaidą. O gal bingas padarė, spręskite jūs.

Taigi, antrasis klausimas – kokius telefonus rekomenduoja telefonai.eu. Žinau, kad šiame puslapyje žmonės supranta ką rašo, tai taip pabandau išvengti jokios vertės neturinčių puslapių. Prieš pereinant prie rezultatų – atkreipkite dėmesį į mano užduotą klausimą. Taip, aš nepaminėjau, kad vis dar ieškau „Android“ telefonų, o „Bing“ iš konteksto to taip pat nepaėmė, nors jeigu klausimas būtų užduotas žmogui – nereikėtų kartoti, jog „iPhone“ manęs nedomina.

Pametėme mes tuos „Android“ telefonus ir dabar gauname du sąrašus. Pirmasis jų – geriausi 2020-2021 metų išmanieji telefonai, o antrasis – geriausi 2022 metų įrenginiai. Žinau, kad esame rašę tikrai daugiau nei du tekstus, kuriuos kalbėtumėme šia tema, tačiau „Bing“ pasirinko būtent šiuos du. Nežinau kiek 2020-2021 metų sąrašas yra naudingas šiai dienai, tačiau 2022 metų – jau galima žiūrėti.

Iš pradžių minėjau, kad ieškau tik „Android“, bet kad jau sąraše atsidūrė ir „iPhone“ – renkuosi jį. Tačiau prieš keliaujant toliau – dar keletas įdomių detalių. Pirma jų – „Bing“ pateikia „Huawei P60 Pro“ išmanųjį telefoną, kuris ne tik, kad nebuvo išleistas 2022 metais, bet ir nėra išleistas iki šiol. Apie jį nėra nei vieno žodžio ir nurodytuose tekstuose. Kaip jis ten atsirado? Sunku pasakyti. Kitas dalykas – panašu, jog kiti įrenginiai buvo tiesiog išrinkti iš teksto, visiškai nesuprantant konteksto.

„iPhone 14“ yra pateiktas aukščiau už „Samsung Galaxy S22 Ultra“, nors tekste „Samsung“ flagmanas įvardijamas kaip „pagrindine serijos žvaigžde“ ir apskritai labai giriamas, ko negalėčiau pasakyti apie „Apple“ flagmaną. Šį tekstą rasite paspaudę čia. Žodžiu, renkamės „iPhone 14“. Informuoju ir „Bing“, kad man labai patinka šis telefonas ir paklausiu roboto nuomonės.

Gaunu patikinimą, jog „iPhone 14“ yra puikus telefonas, kuris turi daug naujovių ir funkcijų. Negana to, jos man gali padėti gyvenime! Fantastika. Pateikiamos ir pagrindinės specifikacijos, bet atidžiau pasižiūrėjus – dar keletas neatitikimų. Visų pirma, „Bing“ greičiausiai kalba bendrai apie visą „Apple“ flagmanų seriją, nes „iPhone 14“ neturi 120 Hz atsinaujinimo dažnio. Antra, nei vienas serijos įrenginys neturi ir „Touch ID“, o ir 48 MP pagrindinė kamera pigiausiame „iPhone 14“ modelyje tikrai nesipuikuoja. Kaip bebūtų, panašu, kad radau tai ko ieškau.

„Bing“ pasidomi ar aš žinau kada jis bus parduodamas. Ir čia apgauti pabandau ir aš. Neturiu žalio supratimo. Ir kaip gerai, kad greitai gaunu pagalbą. Greitai gaunu informaciją apie pristatymą ir prekybos pradžią ir patikinimą, kad jau dabar galiu įsigyti arba užsisakyti internetu. Tai ko mes laukiam, pagalvoju aš. Ir prašau surasti kas siūlo žemiausią kainą. Noriu pirkti! Dabar.

Ir dabar „Bing“ pateikia man informaciją apie kainas su keletu pavyzdžių. Čia yra ir pliusų ir minusų. Manyčiau, kad kainų palyginimo svetainės čia neturėtų būti pateikiamos, nes tas kainas gali patikrinti ir robotas, ne? Deja, pirmi du pavyzdžiai rodo kaina24.lt informaciją, o trečiasis – bite.lt. Tačiau tuomet sulaukiu dar vieno papildomo klausimo, kuris gali palengvinti reikalus.

Manyčiau, kad „iPhone 14 Pro Max“ su 128 GB vidinės atminties yra tobulas variantas ir patikslinu, kad norėčiau būtent šio modelio. Ieškome.

Prieš mane – mano norimo telefonų kainos rėžiai, o taip pat ir keletas pavyzdžių. Kaip ir įprasta, pateikiami šaltiniai, pateikiamos kainos. Viskas atrodo neblogai. Sulaukiu klausimo ar žinau kur norėčiau pirkti telefoną. Ir aš tikrai žinau! Ten kur pigiausia.

Na, ir paskutinis „Bing“ pranešimas man – pirk iš marsietis.lt. Čia kaina siekia 1 358 eurus. Ir vėl problemos. Visų pirma, aukščiau esančioje nuotraukoje galite matyti, jog iš pradžių man buvo sakoma, kad kaina prasideda nuo 1 270 eurų. Ir tai turėjo būti tas pasiūlymas, kurio tikėjausi sulaukti. Tačiau vietoj jo man siūloma pirkti už beveik 100 eurų brangiau. Ir lyg to būtų negana, tas pardavėjas net neturi mano norimo telefono.

Dar pastebėčiau, jog paskutiniu pranešimu, „Bing“ nepateikė jokios nuorodos, jokio šaltinio, tiesiog pasakė faktą ir viskas. Teko spausti ant aukščiau esančios nuorodos, kuri mane nukreipia į kaina24.lt. Neskaitant to, kad informacija klaidinga, tai dar ir patenku ne ten kur turėčiau patekti. Panašu, kad liksiu be telefono.

Išvados

„Bing“ siūlomas pokalbių robotas yra tikrai įdomus ir daug žadantis dalykas, tačiau mano bandymas nusipirkti „Android“ išmanųjį telefoną, kuris būtų labai gerai vertinamas, baigėsi nesėkmingai. Iš pradžių nepavyko prisiminti, jog aš ieškau kažko, kas nėra „iPhone“, o galiausiai gavau pasiūlymą pirkti brangiau nei žemiausia galima kaina, nors akcentas ir buvo, kad kuo pigiau. Ir lyg to būtų maža, tas pardavėjas net neturi mano norimo modelio.

Kaip bebūtų, šis sprendimas dar yra labai ankstyvoje stadijoje ir nuteikia ganėtinai optimistiškai, tačiau šiai dienai – naudojam įprastą paiešką ir norimų dalykų ieškome mums įprastais būdais.

2 komentarų

Lankytojas

"Šį tekstą rasite paspaudę čia." Tai kad nera kur spaust. Ir jau ne pirmas toks straipsnis.

Lukas Snarskis

Pataisiau, geras pastebėjimas. Bandysim išvengti šito ateityje!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas