Savaitės apklausa: kaip dažnai naudojate balso komandas savo išmaniajame telefone?

Lukas Snarskis

2024-01-02, 16:46 (atnaujinta 2024-01-07, 22:09)

0 komentarų

Išmanusis telefonas jau spėjo tapti neatsiejamu mūsų kasdienio gyvenimo dalimi. Ar pamenate filmus, kuriuose veikėjai šnekėdavo su kompiuteriais ar telefonais, norėdami atlikti tam tikras užduotis? Kadaise tokie dalykai buvo matomi tik TV ekranuose, tačiau dabar tai prieinama daugelyje telefonų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Savaitės apklausa: kaip dažnai naudojate balso komandas savo išmaniajame telefone?

„Android“ išmanieji telefonai turi „Google Assistant“, JAV technologijų milžinės „Apple“ kuriami produktai veikia su virtualiu asistentu „Siri“. Tai mums leidžia ne tik greičiau atlikti įvairias užduotis telefonuose, bet suteikia ir galimybę valdyti įvairius kitus įrenginius.

Nors tokia galimybė prieinama daugeliui, tačiau ja naudojasi tikrai ne visi. Viena pagrindinių problemų – lietuvių kalbos nepalaikymas. Tai reiškia, jog su savo įrenginiais mes turime bendrauti angliškai arba kita užsienio kalba, kurią mokame. O kaip dažnai virtualiu asistentu naudojatės jūs? Šios savaitės apklausoje kviečiame balsuoti būtent apie tokią galimybę.

„iPhone“ išmaniuose telefonuose virtualus asistentas debiutavo 2011 metais, kuomet „iPhone 4S“ atsirado „Siri“. „Google“ savo asistentą pristatė gerokai vėliau – tik 2016 metais. Šiandien šie du technologiniai sprendimai yra gerokai patobulėję, lyginant su pirmosiomis jų dienomis, o kai kurios jų savybės kadaise buvo sunkiai įsivaizduojamos.

Žinoma, reikėtų nepamiršti ir keleto kitų opcijų, kurios egzistuoja rinkoje. Tai būtų „Amazon Alexa“ ar „Samsung“ sukurtas virtualus asistentas „Bixby“. Jeigu naudojate kažkurį iš šių asistentų – pasidalinkite komentaruose, kokius veiksmus atliekate dažniausiai, kokių galimybių pasigendate ir pan. Ir, žinoma, nepamirškite balsuoti aukščiau pateiktoje apklausoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas