Senesnių „iPhone“ telefonų turėtojų laukia blogos naujienos: netrukus pasirodantis „iOS 17“ atnaujinimas gali tapti nebepasiekiamu

Lukas Snarskis

2023-04-07, 08:41

0 komentarų

JAV technologijų kompanija „Apple“ kasmet pristato ne tik naujus išmaniuosius telefonus, bet ir atnaujintą „iOS“ operacinės sistemos versiją. Tokios naujienos laukiama ir šiemet, tačiau ji patiks tikrai ne visiems.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Senesnių „iPhone“ telefonų turėtojų laukia blogos naujienos: netrukus pasirodantis „iOS 17“ atnaujinimas gali tapti nebepasiekiamu

Jau birželio mėnesį „Apple“ ketina pristatyti naująją „iOS 17“ operacinės sistemos versiją, kuri „iPhone“ išmaniuosius telefonus pasieks dar šių metų rudenį. Tačiau šią naujovę galės išbandyti tikrai ne visi.

Remiantis „MacRumors“ pateikiama informacija, „iPhone“ įrenginių, kurie galės išbandyti naująją platformos versiją bus trumpesnis nei įprasta. Kaip žinia, „Apple“ kasmet ne tik pasiūlo naujoves, bet ir paskelbia kai kurių telefonų palaikymo pabaigą.

Skelbiama, jog „iOS 17“ operacinė sistema galės būti įdiegta tik į tuos išmaniuosius telefonus, kurie veikia su naujesniu nei „Apple A11 Bionic“ procesoriumi. Tai reiškia, kad ši naujiena nebepasieks „iPhone 8“, „iPhone X“ serijos išmaniųjų, o taip pat ir antros kartos „iPad“ bei pirmos kartos „iPad Pro“ planšečių. Kaip žinia, šie „Apple“ produktai buvo pristatyti iki 2017 metų lapkričio.

Tiesa, kai kurie šaltiniai praneša, kad tokia informacija nėra teisinga ir pažymi, kad „iOS 17“ bus prieinama visuose įrenginiuose, kurie dabar gali veikti su „iOS 16“ operacinės sistemos versija. Kaip bebūtų, abu atvejai išties yra įmanoma, nes „Apple“ yra taikiusi abi minimas strategijas.

Pavyzdžiui, išleidus „iOS 15“ operacinės sistemos versiją, ją įdiegti buvo galima visuose įrenginiuose, kurie anksčiau palaikė „iOS 14“ platformos versiją. Tiesa, kai kurie senesni modeliai neturėjo prieigos prie tam tikrų funkcijų. Pasirodžius „iOS 16“ versijai – „Apple“ jos jau nepasiūlė senesniems įrenginiams, tokiems kaip „iPhone SE“, „iPhone 6s“ ar „iPhone 7“ serijoms.

Kaip bebūtų, galimas sprendimas nutraukti palaikymą tokiems modeliams kaip „iPhone X“ ar „iPhone 8“, nes jie buvo išleisti prieš daugiau nei penkerius metus, kas sufleruoja jų palaikymo pabaigą. Vienu ar kitu atveju – visi atsakymai paaiškės, kuomet prasidės kasmetinė „WWDC“ konferencija, kurie šiemet startuos birželio 5 dieną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas