Senesnių „Xiaomi“ telefonų turėtojams – blogos naujienos: bendrovė paskelbė apie nutraukiamą palaikymą, pasitikrinkite ar pokyčiai palies ir jūsų įrenginį

Lukas Snarskis

2023-11-25, 11:33

4 komentarai (-ų)

Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ nuolat atnaujina savo išmaniuosius telefonus, o tai vartotojams leidžia mėgautis ne tik naujausia „Android“ operacinės sistemos versija, bet ir naujomis funkcijomis bei papildomos galimybėmis.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Senesnių „Xiaomi“ telefonų turėtojams – blogos naujienos: bendrovė paskelbė apie nutraukiamą palaikymą, pasitikrinkite ar pokyčiai palies ir jūsų įrenginį

„Xiaomi“ neseniai atnaujino įrenginių, kurių palaikymo laikotarpis baigėsi, sąrašą. Tai reiškia, kad senesni bendrovės išmanieji telefonai nebegaus jokių MIUI ar „Android“ operacinės sistemos atnaujinimų.

Nors naujausi bendrovės išmanieji telefonai dabar gauna net keturis didžiuosius „Android“ operacinės sistemos atnaujinimus, o saugumo papildiniai pasiekia net penkerius metus, tačiau senesniems „Xiaomi“ modeliams tokie terminai netaikomi. Pranešama, jog dabar nutraukiamas trijų bendrovės įrenginių palaikymas.

Daugiau jokių MIUI ar „Android“ atnaujinimų nebegaus „Xiaomi 10T“, „Xiaomi 10T Pro“, o taip pat ir „Poco X3“ išmanieji telefonai. Visi trys įrenginiai buvo pristatyti dar antroje 2020 metų pusėje ir nuo to laiko praėjo jau trys metai. Būtent tiek laiko „Xiaomi“ ir rūpinosi šių prietaisų atnaujinimais.

Visi trys išmanieji telefonai buvo išleisti su „MIUI 12“ vartotojo sąsajos bei „Android 10“ operacinės sistemos versijomis. Šiai dienai šie įrenginiai veikia su „Android 12“ bei „MIUI 14“ vartotojo sąsajos kombinacija. Tai reiškia, jog per tris metus jie gavo du didžiuosius programinės įrangos atnaujinimus.

Priminsime, jog „Xiaomi“ šių metų pradžioje nutraukė ir dar trijų išmaniųjų telefonų palaikymą. Dar balandžio mėnesį buvo paskelbta apie „Xiaomi 11 Lite“, „Xiaomi Mi 10s“, „Poco F3“, „Poco F3 GT“, „Poco X3 GT“, „Redmi K40 Pro“ palaikymo pabaigą. Visi šie, o taip pat ir trys aukščiau minėti įrenginiai nebegaus ir „Android“ saugumo papildinių.

„Xiaomi“ šį sąrašą, į kurį patenka senesni bendrovės produktai, atnaujina kelis kartus per metus. Paprastai į sąrašą įtraukiami senesni modeliai, kurių prekės ženklas nebepalaiko ir kuriuos buvo galima įsigyti daugiau nei prieš dvejus ar trejus metus.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas