„Sony“ pagaliau pristatė naująjį savo flagmaną: galingas „Qualcomm“ procesorius, dar geresnės priartinimo galimybės ir didžiulių pokyčių sulaukęs ekranas

Lukas Snarskis

2024-05-15, 10:38 (atnaujinta 2024-05-15, 10:40)

0 komentarų

Japonijos technologijų milžinė „Sony“ jau kuris laikas ruošėsi pristatyti naujausius savo išmaniuosius telefonus. Įvairios kalbos apie bendrovės „Xperia“ telefonus sklandė bent kelis mėnesius, o pagaliau įvyko ir oficialus pristatymas.

„FunWater SUP“ pripučiamos irklentės tik už 141 eurą su nuolaidos kodu NNNDFUYHA1. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Sony“ pagaliau pristatė naująjį savo flagmaną: galingas „Qualcomm“ procesorius, dar geresnės priartinimo galimybės ir didžiulių pokyčių sulaukęs ekranas

Šiandien, gegužės 15 dieną, buvo surengtas pristatymo renginys, kurio metu „Sony“ atstovai pademonstravo du naujus išmaniuosius telefonus. Žinoma, bene laukiamiausia jų – „Xperia 1 VI“ modelis. Dabar jau žinomos visos jo specifikacijos bei, žinoma, kaina.

Vienas didžiausių pasikeitimų – gamintojas atsisakė 4K OLED ekrano ir išskirtinio 21:9 kraštinių santykio. Naujasis „Xperia 1 VI“ pasiūlys 19.5:9 santykį ir 1 080 x 2 340 taškų raišką. Čia naudojamas 6,5 colių įstrižainės ekranas. Maksimalus jo ryškumas – 1 300 nitų.

Kaip ir tikėtasi, naujasis „Sony“ flagmanas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi ir turės 12 GB operatyviosios (RAM), o europiečiams bus pasiūlyta 256 GB vidinės atminties. Išmaniojo telefono veikimą palaikys 5 000 mAh talpos baterija su 30W įkrovimo galimybe. Gamintojo teigimu, per 30 minučių bus galima įkrauti 50 proc. baterijos.

Audiofilai džiaugsis sužinoję, kad „Xperia 1 VI“ turi garsesnius ir subalansuotus priekinius stereofoninius garsiakalbius su mažesniais iškraipymais. 3,5 mm ausinių lizdas turi naują „Premium Audio Circuit“ garso grandinę, užtikrinančią geresnę išvestį.

„Sony Xperia 1 VI“ nugarėlėje turi 48 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę kamerą su f/1.9 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu. Antrasis objektyvas – 12 MP plataus kampo. Nors tai iš esmės yra tas pats, ką siūlė ir pernai metų modelis, tačiau pakeitimai palietė trečiąją kamerą.

Japonų bendrovės flagmanas turi priartinimo kamerą, kuri pasiūlys priartinimą nuo 3,5x iki 7,1x. Šių metų naujiena pasiūlys daug artimesnį teleobjektyvo kameros fokusavimą ir net specialų tele-makro režimą, kai fokusuojama 120 mm atstumu - priartinančioji kamera siūlo fiksuotą 4 cm artimą fokusavimą.

Verta paminėti ir tai, jog abi „Xperia 1 VI“ modelio pusės yra apsaugotos „Gorilla Glass Victus“ apsauginiu stiklu. Priekinėje dalyje naudojama antroji šio stiklo versija, nugarėlėje – pirmos kartos variantas. Galinis stiklas, kaip ir ankstesnio modelio, turi tekstūrinę apdailą su mikroapdaila ir matinį paviršių. Palei visą aliuminio rėmelį išilgai išraižytos tekstūrinės juostelės, taip pat kaip ir „Xperia 1 V“ modelyje.

Išmanusis telefonas bus parduodamas su „Android 14“ operacinės sistemos versija, o pirkėjai galės rinktis iš juodos, žalios ir sidabrinės spalvų. Pranešama, jog „Sony Xperia 1 VI“ prekyba prasidės birželio mėnesį, o šio flagmano kaina sieks 1 399 eurus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas