Sparčiai augančiai Kinijos bendrovei – netikėtos problemos: sulaukė „Qualcomm“ ieškinio, nors savo įrenginiuose ir nenaudoja šios kompanijos mikroschemų rinkinių

Lukas Snarskis

2024-07-14, 12:00

0 komentarų

Tarp populiariausių išmaniųjų telefonų gamintojų pateko naujas vardas – tai Kinijos bendrovė „Transsion“. Pastaroji valdo tokius prekinius ženklus kaip „Tecno“, „itel“ ar „Infinix“, o bendri pardavimai pasiekė ir 30 mln. vienetų ribą.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Sparčiai augančiai Kinijos bendrovei – netikėtos problemos: sulaukė „Qualcomm“ ieškinio, nors savo įrenginiuose ir nenaudoja šios kompanijos mikroschemų rinkinių

Sparčiai auganti Kinijos bendrovė sulaukė netikėtų naujienų – JAV lustų gamintojas „Qualcomm“ padavė kompaniją į teismą dėl tariamo keturių patentų pažeidimo. Įdomiausia yra tai, jog „Transsion“ savo įrenginiuose nenaudoja „Qualcomm“ sukurtų „Snapdragon“ mikroschemų.

Įprastai, „Qualcomm“ pasinaudoja savo dominuojančia padėtimi mobiliųjų lustų rinkoje, kad užsitikrintų licencijavimo sandorius, kai pažeidžiami jos patentai. Tačiau ši taktika su „Transsion“ nepasiteisintų, nes šiai kompanijai priklausančiuose įrenginiuose naudojami „MediaTek“ ir „Unisoc“ lustai.

Nepaisant to, kad nenaudoja „Qualcomm“ lustų, „Transsion“ turi portfelį su tokiais populiariais prekių ženklais kaip „Tecno“, „Itel“ ir „Infinix“. Visos šios bendrovės daugiausia dėmesio skiria biudžetinių ir vidutinės klasės išmaniųjų telefonų segmentui, kas puikiai pasiteisino, nes „Transsion“ tapo ketvirtuoju pagal dydį gamintoju pasaulyje.

Spartus jų augimas, regis, atkreipė „Qualcomm“ dėmesį, todėl ir buvo iškelta ši byla dėl nenurodytų „nestandartinių esminių patentų“. Ieškinio baigtis neaiški, tačiau „Transsion“ gali būti priversta mokėti licencijavimo mokesčius, kurie gali turėti įtakos jos plonoms biudžetinių prietaisų maržoms.

Naujasis „Qualcomm“ ieškinys pateiktas spaudžiant kitoms technologijų milžinėms. Remiantis „Financial Times“ informacija, „Philips“ taip pat padavė „Transsion“ į teismą, o „Nokia“ reikalauja licencijos mokesčių už savo patentuotas technologijas, naudojamas Kinijos milžinės įrenginiuose.

Įdomu tai, kad „Transsion“ atstovai minėjo, jog bendrovė pasirašė sutartį su „Qualcomm“ dėl „5G standarto patentų licencijos“ ir teigia, kad vykdo savo įsipareigojimus pagal šią sutartį. Keista, kad „Qualcomm“ nusprendė pateikti ieškinį, jei taip yra iš tikrųjų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas