Sulenkiamų telefonų pardavimai pasiekė rekordiškas aukštumas, pateikiama prognozė, kuri turėtų nepatikti „Samsung“ vadovams

Lukas Snarskis

2023-12-17, 16:19 (atnaujinta 2023-12-17, 23:03)

0 komentarų

Sulenkiamų išmaniųjų telefonų populiarumas nuolat auga. Prie to, žinoma, nemažai prisideda vis didėjanti pasiūla, o taip pat ir nuolat tobulėjančios technologijos, kurios suteikia vis geresnę naudojimo patirtį.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Sulenkiamų telefonų pardavimai pasiekė rekordiškas aukštumas, pateikiama prognozė, kuri turėtų nepatikti „Samsung“ vadovams

Didėjant sulenkiamų telefonų asortimentui – auga ir šių įrenginių pardavimai. Įspūdingas augimas užfiksuotas trečiojo šių metų ketvirčio metu, kurį neabejotinai įtakojo ir naujausių „Samsung“ flagmanų pasirodymas – tai „Galaxy Fold5“ ir „Galaxy Flip5“. Žinoma, nuolat auganti konkurencija taip pat atliko savo vaidmenį.

Remiantis naujausiais duomenimis, trečiojo ketvirčio pardavimai yra net 215 proc. geresni, lyginant su antrųjų šių metų ketvirčiu. DSCC pateikiami duomenys atskleidžia, jog praėjusio ketvirčio metu buvo parduota maždaug 7 mln. sulenkiamų išmaniųjų telefonų, kas yra rekordinis rezultatas.

Šios rinkos lyderiu ir toliau išlieka „Samsung“. Pietų Korėjos milžinė užima 72 proc., nors dar pernai analogiškas rodiklis siekė 86 proc. Antroje vietoje – „Huawei“, kuri užima 9 proc., o trečioje – „Honor“ su 8 proc. sulenkiamų įrenginių rinkos. Geriausiai parduodamas modelis – tai „Galaxy Flip5“, kuriam atiteko 45 proc. trečiojo ketvirčio pardavimų. Antroje vietoje – „Samsung Galaxy Fold5“ su 24 proc. rinkos.

Tiesa, nors trečiojo ketvirčio metu ir užfiksuotas įspūdingas pardavimų šuolis, tačiau paskutinysis metų ketvirtis turėtų būti ženkliai prastesnis. Ekspertai spėja, jog pardavimai sumažės maždaug 35 proc., lyginant su praėjusiu ketvirčiu. Tiesa, jie vis tiek išliks 47 proc. didesni nei analogišku periodu praėjusiais metais.

Teigiama, jog tokius rezultatus gali įtakoti prastesni „Samsung“ pardavimai. Negana to, manoma, kad didžiausio išmaniųjų telefonų gamintojo pasaulyje dalis šioje rinkoje gali susitraukti iki 42 proc., kas leistų savo pozicijas sustiprinti Kinijos bendrovėms – tais „Huawei“ ir „Honor“, kurioms prognozuojama atitinkamai 21 ir 19 proc. ketvirtajame šių metų ketvirtyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas