Sulenkiamų telefonų populiarumas ir toliau auga: „Samsung“ išlieka rinkos lydere, pateikiama ir šių metų prognozė, kuri taps geromis naujienomis „Huawei“ vadovams

Lukas Snarskis

2024-02-27, 07:16

0 komentarų

Sulenkiamų išmaniųjų telefonų populiarumas nuolat auga. Prie to, žinoma, nemažai prisideda vis didėjanti pasiūla, o taip pat ir nuolat tobulėjančios technologijos, kurios suteikia vis geresnę naudojimo patirtį.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Sulenkiamų telefonų populiarumas ir toliau auga: „Samsung“ išlieka rinkos lydere, pateikiama ir šių metų prognozė, kuri taps geromis naujienomis „Huawei“ vadovams

Didėjant sulenkiamų telefonų asortimentui – auga ir šių įrenginių pardavimai. Įspūdingas augimas užfiksuotas praėjusiais metais. 2023 metais buvo parduota maždaug 15,9 mln. sulenkiamų išmaniųjų telefonų, kas rodo 25 proc. metinį augimą, praneša „TrendForce“.

Sulenkiami išmanieji telefonai šiuo metu sudaro maždaug 1,4 proc. visos telefonų rinkos, o „TrendForce“ ekspertai pažymi, jog lėtesnį tokių įrenginių populiarumo augimą vis dar įtakoja aukšta tokių prietaisų kaina bei susirūpinimas dėl jų patikimumo.

Kalbant apie šios rinkos lyderius – situacija išlieka labai panaši kaip ir anksčiau. „Samsung“ ir toliau yra absoliutus lyderis, kuris užima net 66 proc. rinkos. Ir nors Pietų Korėjos milžinė vis dar pirmauja, tačiau jos rinkos dalis sumažėjo daugiau nei 17 proc., lyginant su 2022 metais. Tikėtina, kad ir šiemet šio gamintojo rinkos dalis mažės.

Antroje vietoje pagal sulenkiamų išmaniųjų pardavimus – Kinijos technologijų bendrovė „Huawei“, kuri užima 11,9 proc. rinkos. Tarp trijų didžiausių tokių įrenginių gamintojų atsidūrė ir „Xiaomi“, kuri sudaro 5,3 proc. rinkos. „TrendForce“ pateikė ir prognozę 2024 metams.

Kaip jau minėjome, tikimasi, jog „Samsung“ užimama rinkos dalis ir toliau mažės, o 2024 metais jų dalis gali siekti jau tik 60,4 proc. Tačiau ekspertai pažymi galimą „Huawei“ įrenginių populiarumo augimą. Prognozuojama, kad Kinijos bendrovė pasieks net 19,8 proc. rinkos.

Tikimasi, jog šiemet bus parduota maždaug 17,7 proc. sulenkiamų išmaniųjų telefonų, kas leistų užfiksuoti 11 proc. rinkos augimą. Negana to, iki 2025 metų šis segmentas gali sudaryti jau 2 proc. visos telefonų rinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas