Technologijų entuziastai nekantriai laukia „Apple“ naujienų, kurios pasirodys jau šį rudenį: planuojami atnaujinimai aktualūs ir Lietuvos gyventojams

Pranešimas spaudai

2024-07-16, 12:59

0 komentarų

Technologijų entuziastai nekantriai laukia „Apple“ naujienų, kurios pasirodys jau šį rudenį.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Technologijų entuziastai nekantriai laukia „Apple“ naujienų, kurios pasirodys jau šį rudenį: planuojami atnaujinimai aktualūs ir Lietuvos gyventojams

Tikimasi, kad nauji įrenginiai ir operacinių sistemų funkcionalumai ne tik dar labiau įgalins „Apple“ išmaniųjų įrenginių vartotojus, bet ir geriau atlieps žmonių su negalia poreikius. Planuojami atnaujinimai aktualūs ir Lietuvos gyventojams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Birželio pradžioje „Apple“ surengtoje kasmetinėje konferencijoje pristatyti vieni didžiausių operacinių sistemų atnaujinimų bendrovės istorijoje, kurie pagerins vartotojų patirtį. Rudenį pasirodysianti „iOS18“ turėtų praplėsti bendravimo, darbo bei pramogų galimybes ne tik naujausių telefonų, bet ir „iPhone XR“, antros kartos „iPhone SE“ ar naujesnių telefonų modelių naudotojams“, – sako Karolis Špiliauskas, „Bitės Profas“.

Patirtį lengvinantys atnaujinimai

Naujoji operacinė sistema, įdiegta „Apple“ įrenginiuose, išplės jų funkcionalumą ir suteiks vartotojams galimybę labiau juos personalizuoti. Atnaujinimai padės lengviau bendrauti, naviguoti, rūpintis sveikata, palengvins kasdienes patirtis, taip pat bus padidintas programėlių, kuriose gali būti jautri vartotojų informacija, saugumas. Tarp žadamų naujovių viena itin aktuali Lietuvos vartotojams – įrenginiai galės veikti ir lietuvių kalba.

„Bitės Profas“ išskiria keletą laukiamų patobulintų bei naujų funkcijų:

  • Vienu svarbiausių naujų funkcionalumų laikoma „Eye Tracking“ funkcija, kuri turintiems fizinę negalią leis savąjį „iPhone“ ar „iPad“ valdyti žvilgsniu. Ši funkcija naudos priekyje esančią kamerą akių judesiams nustatyti, tad navigacija įrenginyje bus galima be prisilietimų.
  • „Music Haptics“ leis kurtiesiems ar turintiems klausos sutrikimų jausti su muzika sinchronizuotas vibracijas ir taip suteiks naujas galimybes mėgautis muzika. Funkcija veiks milijonams „Apple Music“ kataloge esančių dainų.
  • Vaizdo skambučiai „FaceTime“ klausos negalią turintiems naudotojams taps dar patogesni – skambučio dalyviams priskirs automatiškai transkribuojamus dialogus.
  • Naujoji funkcija „Vehilce Motion Cues“ padės lengviau įveikti pykinimą, su kuriuo dalis žmonių susiduria kelionės metu stebėdami turinį ekrane. Įjungus šią funkciją telefono ekrano kraštuose bus matomi animuoti taškai, vaizduojantys transporto priemonės judėjimą, kas turėtų padėti sumažinti nemalonius pojūčius keliaujant.
  • Silpnaregiams numatyta funkcija „Hover Typing“, kuri rašant tekstą gali jį rodyti vartotojo pasirinktu šriftu, dydžiu bei spalva.
  • Į „iMessage“ perkeliami visiškai nauji teksto efektai, sustiprinantys bet kokią raidę, žodį, frazę ar jausmaženklius (angl. emoji) dinaminiais vaizdais, kad pokalbiai taptų dar gyvesni. Silpnaregiams pravers galimybė rašomą tekstą paryškinti pastorintu (angl. Bold) šriftu.

„Be išvardintų privalumų dalis „Apple“ atnaujinimų yra aktualūs žmonėms su negalia, kurie taip pat aktyviai naudojasi naujausiomis technologijomis. Šių sprendimu pagalba negalią turintys vartotojai gali lengviau bendrauti, pažinti aplinką, atlikti įvairias užduotis, kurios būtų neįmanomos be specialių programėlių. Šiuo metu Lietuvoje gyvena daugiau nei 230 tūkst. žmonių su negalia, tad planuojamos „Apple“ naujovės yra svarbios ir jiems“, – sako K. Špiliauskas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas