„Telia“ turi gerų naujienų dažnai skambinantiems į Ukrainą: specialūs mobiliojo ryšio tarifai bus taikomi visus 2024 metus

Pranešimas spaudai

2024-06-28, 08:59

0 komentarų

Tęsdama savo paramą Ukrainai telekomunikacijų bendrovė „Telia“ ir toliau užtikrins, kad mobilusis ryšys tarp Lietuvos ir karo niokojamos šalies būtų lengviau prieinamas.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Telia“ turi gerų naujienų dažnai skambinantiems į Ukrainą: specialūs mobiliojo ryšio tarifai bus taikomi visus 2024 metus

Bendrovė bent iki kitų metų pradžios pratęsė skambučiams iš Lietuvos į Ukrainą, šioje šalyje naudojamiems mobiliojo interneto duomenims ir iš jos atliekamiems skambučiams į Lietuvą nuo karo pradžios taikomus specialius tarifus.

Skambutis iš Lietuvos į Ukrainą ir toliau kainuos 0,06 euro už minutę. 1 GB mobiliųjų duomenų kaina „Telia“ abonentams Ukrainoje sieks apie 2 eurus – tai yra mažiau nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių. Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė iš Ukrainos į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro.

„Akivaizdu, kad Ukrainai ir šios šalies žmonėms ir toliau reikalinga visa įmanoma pagalba. Lietuvoje nuo karo prieglobstį ir toliau randa tūkstančiai ukrainiečių, kuriems svarbu palaikyti ryšį su gimtinėje likusiais ir ją ginančiais artimaisiais. Be to, nemažai lietuvių įsitraukia į humanitarinės ir kitokios pagalbos Ukrainai organizavimą, kurios koordinavimui reikalingas patikimas ryšys. Suprasdami jo svarbą ir solidarizuodamiesi su Ukraina, toliau sudarysime sąlygas mobiliojo ryšio paslaugomis tarp dviejų šalių naudotis reikšmingai pigiau“, – sako „Telia“ Privačių klientų vadovė Elina Dapkevičienė.

Dapkevičienės teigimu, nors šiuo metu iš Ukrainos atvykusių abonentų skaičius yra gerokai mažesnis nei karo pradžioje, jis išlieka reikšmingas. Bendra per mėnesį tarp Lietuvos ir Ukrainos „Telia“ abonentų atliekamų ir gaunamų balso skambučių vidutinė trukmė išlieka stabili ir siekia apie 220 tūkst. minučių.

„Telia“ ne tik taiko mažesnius ryšio tarp Lietuvos ir Ukrainos tarifus, bet ir nemokamai suteikė ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM korteles. Nuo karo pradžios jų išdalinta beveik 40 tūkst.

Be to, į Lietuvą persikeliantiems Ukrainos verslams didžiausia ryšio operatorė Lietuvoje suteikia specialius pasiūlymus ir siūlo nemokamas IT konsultacijos. 2022 m. „Telia“ internetu ir televizoriais aprūpino visus pabėgėlių centrus Lietuvoje ir už daugiau kaip 50 tūkst. eurų ukrainiečiams nupirko specialių telefonų. Bendrovė į Ukrainą taip pat siunčia naudotą tinklo įrangą karo niokojamos šalies mobiliojo ryšio infrastruktūros atstatymui.

Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, šių metų birželį Lietuvoje buvo beveik 87 tūkst. oficialiai registruotų karo pabėgėlių iš Ukrainos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas