„TikTok“ užfiksavo istorinį pasiekimą: kinų sukurtas socialinis tinklas renka neįtikėtino dydžio pajamas, tokio rezultato nepasiekė dar niekas kitas

Lukas Snarskis

2024-01-14, 16:10

0 komentarų

Socialinis tinklas „TikTok“ patenka tarp populiariausių visame pasaulyje. Ši platforma nuolat sulaukia įvairiausių atnaujinimų, o tai, žinoma, džiugina naudotojus. Niekam ne paslaptis, jog socialinis tinklas iš savo vartotojų generuoja ir didžiules pajamas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„TikTok“ užfiksavo istorinį pasiekimą: kinų sukurtas socialinis tinklas renka neįtikėtino dydžio pajamas, tokio rezultato nepasiekė dar niekas kitas

Socialinių tinklų valdytojų pajamos dažnai pasiekia įspūdingas sumas, tačiau tai kiek uždirba „TikTok“ valdanti bendrovė siekia net ir rekordines aukštumas. Vartotojai šioje platformoje išleido daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių, kas leido „TikTok“ tapti pirmajai aplikacijai, pasiekusiai šią ribą.

Remiantis „Bloomberg“ duomenis, praėjusiais metais „TikTok“ pajamos augo 11 proc., o tokį augimą nulėmė išaugęs susidomėjimas įvairiomis vaizdo turinio platformomis. Įdomu tai, jog žaidimų aplikacijų kūrėjų pajamos sumažėjo 2 proc., lyginant su ankstesniais metais.

Teigiama, jog „TikTok“ pajamos išaugo dėl tiesioginių transliacijų kūrėjams skirtos aukojimo sistemos, kuria leidžia žiūrovams paaukoti norimą sumą. Rinkos ekspertai pastebi, jog „ByteDance“ valdomas socialinis tinklas taip pat parodė kaip galima sėkmingai uždirbti iš vartotojų, kurie naršo išmaniuose telefonuose.

Kaip jau minėjome, 2023 metų duomenys atskleidžia, jog vartotojai daugiau pinigų išleisdavo ne žaidžiant žaidimus, o būtent naudojantis įvairiomis kitomis aplikacijomis. Pastebima tendencija apie išaugusį internautų norą mokėti už įvairias tiesiogines transliacijas, pažinčių programėlėse ar kitų socialinių tinklų naudotojų kuriamą turinį.

Nepaisant besikeičiančių vartotojų poreikių, daugiausiai programėlių kūrėjai ir toliau uždirba iš reklamos. Pranešama, jog pajamos iš išmaniuose telefonuose rodomų reklamų siekia 362 mlrd. JAV dolerių, o tai leidžia užfiksuoti 8 proc. augimą, lyginant su 2022 metais.

Tyrimas duomenimis, žmonės išmaniuose telefonuose praleidžia daugiau laiko nei anksčiau. Indonezijoje vartotojai praleidžia savo mobiliuose įrenginiuose daugiau nei 6 valandas per dieną. Toliau rikiuojasi Tailandas, Argentina, Saudo Arabija, Brazilija, o pasaulinis vidurkis siekia 5 valandas. Tiesa, ši statistika sudaryti remiantis tik „Android“ įrenginių vartotojų įpročiais.

Tarp populiariausių programėlių – „Shein“ ir lietuviams puikiai žinomos „Temu“ internetinės parduotuvės aplikacija. Pastaroji programėlė yra populiariausia net 125 šalių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas