„Xiaomi“ krečia dešimtmečius laukti pokyčiai: oficialiai pristatyta „HyperOS“ platforma, daugeliui bendrovės telefonų teks prisitaikyti prie naujų pokyčių

Lukas Snarskis

2023-10-17, 14:30

1 komentaras

Kinijos milžinė „Xiaomi“ dar labai seniai planavo kurti savo operacinę sistemą, tačiau prieš dešimtmetį atsiradusios kalbos taip ir nutilo. Nuo pat 2010 metų bendrovė savo įrenginiuose naudoja MIUI vartotojo sąsają, kuri sukurta pagal „Android“ operacinę sistemą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Xiaomi“ krečia dešimtmečius laukti pokyčiai: oficialiai pristatyta „HyperOS“ platforma, daugeliui bendrovės telefonų teks prisitaikyti prie naujų pokyčių

Pastaruosius mėnesius internete vis dažniau buvo kalbama apie „Xiaomi“ planus pristatyti naują operacinę sistemą. Nors Kinijos milžinė į tokias kalbas nereagavo, tačiau šiandien viskas apsivertė aukštyn kojomis. Bendrovės vadovas Lei Junas oficialiai pristatė naująją „HyperOS“ operacinę sistemą.

Oficialiai paskelbta, jog naujoji operacinė sistema debiutuos jau su „Xiaomi 14“ serijos išmaniaisiais telefonais, kurių debiutas turėtų įvykti dar šį mėnesį. Naujoji „HyperOS“ nebus visiškai nauja platforma – ji sukurta „Android Open Source Project“ pagrindu bei sujungta su „Xiaomi“ plėtojama daiktų interneto platforma „Vela“.

Naujiena apie naująją operacinę sistemą buvo paskelbta Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“, o išplatintame pranešime teigiama, kad toks sprendimas leis „žmonėms atsidurti ekosistemos centre“, kur jie galės komunikuoti su kitais žmonėmis, valdyti automobilius ar išmaniuosius namus.

Skelbiama, jog „HyperOS“ kūrimas prasidėjo dar 2014 metais, kai pradėjo kurtis pirmieji daiktų interneto sprendimai. Pirmuosius žingsnius bendrovė žengė 2017 metais, o tada pradėjo kurti naują įrenginių ir taikomųjų programų ekosistemą. Tikslas - ateityje sujungti „dešimtis milijardų prietaisų“, o pirmasis žingsnis bus žengtas su „Xiaomi 14“ serija.

„Xiaomi“ vadovas neatskleidė daug informacijos apie naująją „HyperOS“ operacinę sistemą, tačiau manoma, kad nuo šiol visi bendrovės įrenginiai bus gaminami su šia platforma. Tikėtina, kad senesni kompanijos modeliai gaus atnaujinimus, kurie pakeis dabar įrenginiuose naudojamą MIUI vartotojo sąsają. Tiesa, išlieka neaišku ar ši sistema bus taikoma tik Kinijos rinkoje ar debiutuos ir kituose regionuose.

Verta prisiminti, jog pirmosios kalbos apie „Xiaomi“ kuriamą operacinę sistemą buvo pasirodžiusios dar 2013 metais, o tuomet buvo tikimasi, kad ji debiutuos kartu su „Xiaomi Mi 4“ serijos išmaniaisiais telefonais. Nesunku nuspėti, kad tai taip niekada ir neįvyko. Visi bendrovės įrenginiai iki šiol naudoja MIUI vartotojo sąsają, kuri sukurta pagal „Android“ operacinę sistemą ir iki šiol nebuvo jokių ženklų apie galimus pokyčius.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas