„Xiaomi“ turi stulbinančią naujieną pigių telefonų savininkams: šiandien išleistas atnaujinimas, kurio kiti dar bus priversti palaukti

Lukas Snarskis

2022-01-24, 17:10 (atnaujinta 2022-11-29, 00:49)

2 komentarai (-ų)
„Xiaomi“ turi stulbinančią naujieną pigių telefonų savininkams: šiandien išleistas atnaujinimas, kurio kiti dar bus priversti palaukti

Kinijos kompanija „Xiaomi“ jau sausio 26 dieną rengia spaudos konferenciją, kurioje pristatys ne tik „Redmi Note 11“ serijos telefonus, tačiau ir naują MIUI vartotojo sąsajos versiją. Visos šios naujienos pasieks europiečius, bet kai kurie gali džiaugtis jau dabar.

Dažniausiai nauja „Android“ operacinės sistemos versija pirmiausia atkeliauja į aukščiausios klasės įrenginius, o tik vėliau pasiekdavo ir pigesnius modelius. Daugelis jau kuris laikas laukia „MIUI 13“ naujinio, kuris oficialiai debiutuos už kelių dienų, tačiau „Xiaomi“ šiandien nustebino daugelį.

„Xiaomi“ testuotojų gretoms priklausantys vartotojai, kurie dalyvauja „Mi Pilot“ programoje, ir turi „Redmi Note 10“, „Redmi Note 10 Pro“ ar „Xiaomi Mi 11 Lite“ išmaniuosius telefonus – jau dabar gali įsidiegti „MIUI 13“ vartotojo sąsają su „Android 12“ operacinės sistemos versija. Kaip jau minėjome, tai ganėtinai netikėtas sprendimas, o tam yra dvi priežastys.

Visų pirma, nei vienas iš trijų išmaniųjų telefonų nėra priskiriamas flagmanams. Antra, oficialus naujos MIUI versijos pristatymas įvyks jau trečiadienį, o tai yra vos keletas dienų, todėl „Xiaomi“ nustebino tikrai ne vieną. Tiesa, naujoji versija kol kas turi ne visas naujienas. Pranešama, kad telefonuose dar nerasime naujojo „Mi Sans“ šrifto, o taip pat ir veikimo patobulinimų.

Pasaulinei rinkai skirtoje „MIUI 13“ versijoje jau galima rasti ir tam tikrų išskirtinių savybių, kurių nėra net ir Kinijai skirtame variante. Nuo šiol vartotojai galės stebėti kurios programėlės bando gauti prieigą prie įrenginio kamerų ar mikrofono.

Norite naująją „MIUI 13“ išbandyti ir jūs? Tokiu atveju, jums reikia pasinaudoti „Mi Pilot“ sekcija, kurią rasite „MIUI Downloader“ programėlėje. Tiesa, tai vis dar yra bandomoji versija, kas reiškia, jog ji gali turėti tam tikrų stabilumo ar veikimo problemų.

Priminsime, jog naujoji „MIUI 13“ versija pasiūlys nemažai naujovių. Pirmasis dalykas, kurį pabrėžė gamintojo atstovai – gerokai sklandesnis veikimas, kurį užtikrins „Xiaomi“ partnerystė „Thiel Labs“. Teigiama, kad naujoji vartotojo sąsajos versija pasižymės nuo 15 iki 52 proc. sklandesniu veikimu, lyginant su „MIUI 12.5“ variantu. Ir tai dar nėra viskas.

„Xiaomi“ sklandžiam veikimui ir optimizacijai skyrė labai daug dėmesio. „MIUI 13“ taip pat pasižymės gerokai mažesniu fone veikiančių programėlių resursų naudojimu. Kompanijos atstovų teigimu, po 36 mėnesių naudojimosi, įrašymo ir skaitymo greitis išlieka vos 5 proc. mažesnis. Tai rodo gerokai padidėjusį sistemos ilgaamžiškumą.

Plačiau apie „MIUI 13“ pasikeitimus ir naujoves galite skaityti paspaudę čia.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas